A Legjobb HR csapatBest practice | 2012.08.01.

Sokszínűség a HR-ben – ennek a gondolatnak a jegyében hirdette meg a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége idei, harmadik HR Oscar pályázatát.
Díjazták az év legjobb HR szakemberét, és csapatát, valamint a legjobb, HR témában született diplomamunkát is. A jelentkezők három témakör közül választhattak: írhattak az Y generáció motiválásáról, a megváltozott munkaképességűek integrálásáról, illetve a kismamák visszatéréséről a munka világába.

Ebben az évben azokat a HR szakembereket, csapatokat és ifjú tehetségeket díjazták, akik 2011-ben, a meghirdetett témák valamelyikében új ötletekkel, vagy sikeresen megvalósított tervvel járultak hozzá, hogy vállalatuknál minél több motivált fiatal dolgozzon, illetve a kismamák, a megváltozott munkaképességű dolgozók lehetőséget kapjanak a munkavégzésre, beilleszkedésre, az újrakezdésre.

2011-es év győztesei: Legjobb HR csapat: Eurest Kft.

„Visszakapták az életük értelmét azzal, hogy hasznos munkát végezhetnek”
Az Eurest Kft nyerte a 2011 legjobb HR csapata díjat. Pályamunkájuk a megváltozott munkaképességű munkavállalók sikeres integrációját mutatta be: „Az, hogy ma tartósan 5% feletti arányban alaklmazunk megváltozott munkaképességű munkavállalókat, egy paradigmaváltás eredménye. A folyamat 2010-ben kezdődőtt. A többségi társadalom afféle szükséges rosszként élte meg, persze voltak olyan helyzetek is, amelyekkel nem tudtak a munkatársak mit kezdeni. Ezért határoztuk el, hogy érzékenyítő programokat fogunk szervezni számukra. Később már szívhezszóló leveleket kaptunk "rehabos" kollégáktól, melyek arról szóltak, hogy visszakapták az életük értelmét azzal, hogy aktív és hasznos munkát végezhetnek. Ez volt a Változás pillanata. Szerencsénk volt, az egyik üzletvezető munkatársam maga is jelnyelvi tolmács, és szívén viseli a cégünkhöz kerülő megváltozott munkaképességű kollégák sorsát. Így adta magát, hogy Krisztina lesz a SpecMentorunk. Mondhatnám, hogy az Univerzum is mellénk állt, amikor HR-re kerestünk részmunkaidős munkatársat -  azóta Mónika látássérülése ellenére  az egész cégünk megbecsült és teljesértékű munkatársa. Pályamunkánkban bemutatjuk a megváltozott munkaképességűek intergrációjáért tett erőfeszítéseinket, többek között a SpecMentor programot, melyben aktívan közreműködő HR asszisztensünk maga is fogyatékkal élő.”

Tovább az eredeti cikkre

Tovább az Eurest Kft. pályamunkájára

Forrás: SZTMSZ