EP-konferencia: hozzáférhetőbbé kell tenni a turizmust a fogyatékkal élők számáraHír | 2012.02.14.

Hozzáférhetővé kell tenni a turizmus nyújtotta lehetőségeket a fogyatékkal élő emberek számára is - hangoztatták a témában szervezett pénteki brüsszeli konferencián.

Az Európai Parlamentben tartott fórum egyik szervezője, Kósa Ádám pénteki közleményében azt hangsúlyozta, hogy a fogyatékkal élő európai emberek utazási igényeinek kielégítésében is jelentős lehetőségek rejlenek.

Kiemelte: "itt az ideje, hogy ne az asztal mögött ülve döntsünk arról, hogy a turizmust hogyan lehet hozzáférhetővé tenni a fogyatékossággal élők számára. Minden bevált gyakorlat, amelyről hallunk manapság, azért sikeres, mert gyakorlati nézőpontból közelíti meg a kérdést, s mert az érintett felek bevonásával készült".

Az olasz Carlo Fidanza a közlemény szerint kijelentette, hogy egy olyan befektetésről van szó, amely jelentős gazdasági fellendüléshez is vezet.

A harmadik szervező, a spanyol Rosa Estaras Ferragut az üzletstratégiáknak és politikáknak ebben az irányban is biztatniuk kellene a turizmus fejlesztését. "Ez kulcsfontosságú a terület versenyképességének és vonzerejének javítása érdekében" - tette hozzá.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: GALAMUS-CSOPORT