Hosszú távra tervez egymással Eger és az MPBHír | 2012.03.08.

Eger városa és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) hosszú távú együttműködést tervez egymással, többek között ez is elhangzott a Hungarian Open nemzetközi asztalitenisz-verseny hivatalos sajtótájékoztatóján.

A hevesi megyeszékhely másfél éven belül az ötödik kiemelkedő nemzetközi versenynek ad otthont. A sort 2010 őszén a vívók nyitották, majd következett 2011-ben az asztaliteniszezők, a vívók és az erőemelők viadala. Idén a jelenleg zajló asztalitenisz-verseny után novemberben ismét a vívók következnek.
A most zajló Hungarian Open rangját jól mutatja, hogy az MPB gyémántfokozatú támogatói - a Brokernet és a K&H Bank -, illetve az új szerződéses partner, az Allianz is képviseltette magát az eseményen.

Habis László, Eger polgármestere az újságíróknak elmondta, hogy a remekül szervezett és rendezett versenyeknek köszönhetően a város nagyon komoly nemzetközi hírnévre tett szert, és büszke rá, hogy Eger lett a magyar paralimpiai központ. A városban folyamatosan akadálymentesítik a közterületeket. A városvezető reményét fejezte ki, hogy hosszú távú lesz az együttműködés az MPB-vel, amelynek eddigi eredményeivel nagyon elégedett.

Gömöri Zsolt, az MPB elnöke megköszönte a sajtótájékoztatón részt vevő szponzorok segítségét. A versenyről elmondta, hogy nagyon jól illeszkedik a londoni paralimpiai felkészülésbe, és a kvótával rendelkező asztaliteniszezőink számára - Berecki Dezső, Csonka András, Pálos Péter - különösen fontos a jó szereplés, mert a paralimpián a világranglista alapján készül el a sorsolások előtt a kiemelés, ezért egy jó eredménnyel előrébb lehet kerülni a világranglistán. Hozzátette: az MPB szintén nagyon elégedett az eddigi együttműködéssel, nemcsak a várossal, hanem a versenyek állandó helyszínével, a résztvevőknek szállást biztosító Hotel Eger&Parkkal is baráti a viszony, nagyon harmonikus a kapcsolat.

Harmati László, a Hotel Eger&Park tulajdonos-vezérigazgatója arról beszélt, hogy a hotel teljes személyzete nagyjából annyit készül minden verseny előtt a zökkenőmentes lebonyolításra, mint a sportolók. Szintén kiemelte a már barátinak nevezhető viszonyt, ami a hotel munkatársai, a szervezők és a sportolók között kialakult. A hotelben folyamatosak a fejlesztések, folyamatosan akadálymentesítik a wellness-részleget, így az már kerekesszékesek számára is elérhető, és a tervek szerint a novemberi vívó Világkupára elkészülnek az akadálymentesített szaunák is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MAGYAR PARALIMPIAI BIZOTTSÁG