Hogyan gazdagítják a világot a fogyatékossággal élő emberek? 1: Felfedezések és találmányokHír | 2016.03.10.

Ami nehéz, az nem feltétlenül rossz: Milyen felfedezéseket tesznek a Down-szindrómás gyerekek szülei, és milyen találmányok megjelenését köszönhetjük fogyatékossággal élő embereknek?

“Most már tudom”

 Sok fogyatékossággal élő ember képes hasznos munkát végezni és a közös kasszához anyagilag hozzájárulni (részletesen lásd a sorozat második részében). Attól függetlenül azonban, hogy milyen képességekkel rendelkezik és/vagy van-e lehetősége a képességeit kamatoztatni, a jelenléte a családját és a közvetlen környezetét mindenképpen gazdagíthatja. Legtöbbször a szülők számára is meglepetést okoz, hogy mi mindent tanulnak, mi mindennel gazdagodnak attól, hogy egy fogyatékossággal élő gyerekről gondoskodnak.

Legtöbbször a szeretet, az elfogadás és a nyitottság új szintjeiről, elmélyüléséről számolnak be, és arról, hogy megtanultak örülni olyan dolgoknak, amik korábban természetesek vagy bosszantóak voltak. Tanulnak a testvérek is, például kitartást, türelmet, kommunikációt. Jelen cikket illusztráló fotókon is arra válaszolnak a szülők, hogy mit tanultak Down-szindrómás gyerekük mellett.

Ezek a tanulságok pedig nem csak az érintett családokat gazdagítják, hanem azokat is, akik velük kapcsolatba kerülnek. Pl. a fogyatékos gyereke mellett toleránsabbá, rugalmassabbá vált szülő nyitottságának azok is hasznát veszik, akik a munkahelyén találkoznak vele.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: DOWN BABA