Házi ápolást segítő kellékeket kölcsönző központ nyílt az ipari parkbanHír | 2015.09.17.

Győrben adta át országos hálózatának harmadik logisztikai központját a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) szerdán, amely lehetővé teszi a házi gondozást segítő kellékek kölcsönzését.

Egy-egy baleset, hosszabb rehabilitációs kezelést igénylő betegség esetén komoly terhet jelenthet a családoknak a felépülést szolgáló gyógyászati segédeszközök megvásárlása. A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) erre kínál megoldást egy olyan országos logisztikai hálózat megteremtésével, mely lehetővé teszi az úgynevezett támogató technológiák kölcsönzését. A szolgáltatás igénybevételével csökkenthető a kórházi, rehabilitációs kezelés időtartama, és a kliensek a megszokott környezetükben, gyorsabban gyógyulhatnak.

Az egymilliárd forintos európai uniós forrásból megvalósuló projekt keretében, a Guruló Műhelyhálózattal együttműködve, hat vidéki helyszínen – Győr, Székesfehérvár, Pécs, Miskolc, Debrecen, Mórahalom – jönnek létre a logisztikai központok. Itt kölcsönözhetők lesznek a házi gondozást segítő kellékek: elektromos ágyak, higiéniai eszközök, emelők, járást, egyéb otthoni akadálymentesítést segítő eszközök.

Dr. Somogyi Tivadar egészségügyért és szociális politikáért is felelős alpolgármesterként a központátadón hangsúlyozta, az új létesítmény megkönnyíti a betegek és hozzátartozóik mindennapjait. Hozzátette, a következő lépés lehet, hogy az eszközök bérlését is felírhatnák az orvosok, így még inkább kedvezményesen vehetnék igénybe azokat a betegek.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: GYORPLUSZ.HU