Házasság Down-szindrómávalSzakmai cikk | 2016.08.25.

6 jellemző, amitől működik egy házasság Down-szindrómával – vagy anélkül. Paul Daugherty írása.

Milyen egyszerű tud lenni a szerelem, ha a szív vezethet. Jillien és Ryan június 27.-én ünnepelték az első házassági évfordulójukat: ugyanabban a fogadóban töltöttek el egy éjszakát, ahol házasokként szálltak meg első estéjükön. Örömmel jelentem, hogy a kapcsolatuk napról napra jobb. Hogy miért? Ugyanazért, amiért a mi házasságaink is.Állandóan együtt élni mindnyájunk számára nehéz. Az engedélyek, a kompromisszumok, az alkalmazkodás ahhoz, hogy nem lehet csak úgy szakítani, amikor a dolgok elromlanak. Őszintén szólva én csodálom, hogy bármelyik pár együtt tud maradni az élete végéig, hát még egy olyan pár, akik tanulási nehézségekkel küzdenek. Apósom és anyósom 71 éve házasok. 71! A szüleim már 47 éve vannak együtt második (és utolsó) házasságukban.

 Ezeket vettem észre Jillian és Ryan kapcsolatában az elmúlt 13 hónapban:

 • Egymásra támaszkodnak. Ryan elméleti dolgokban okosabb, Jillian a gyakorlatban. Ryan előfizet a Cincinnati Enquirer újságra és minden nap elolvassa. Jillian tudja, mit kell csinálni, ha lekési a buszt, ami munkába viszi. A képességeik jól kiegészítik egymást.

 • Kedvesek egymással. Ha az egyiküknek rossz kedve van, a másik támogatja. Észrevettem, hogy Ryan az utóbbi hónapokban többet becézgeti Jilliant: a “drágám” állandó jelző. “Ő a kedvesem.” “Teljes szívvel szeretem.” Mindketten gyakran kérdezgetik egymástól, hogy a másik hogy érzi magát.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: DOWNBABA.HU