Hatszázmillióból fejlesztik a rehabilitációs ellátást SzekszárdonHír | 2014.06.21.

Hatszázmillió forintos beruházással fejlesztik a rehabilitációs ellátást a szekszárdi Balassa János kórházban - közölte az intézmény főigazgatója az MTI-vel.

Muth Lajos tájékoztatása szerint a Dél-Dunántúli Operatív Program támogatásával, a régió tizenkét kórházában zajló projekt három és fél milliárd forintos forrásából kezdődött el a beruházás, amely a mozgásszervi, szív- és elmebetegek rehabilitációját érinti.

A szekszárdi kórház C épületében egy-egy 15 ágyas mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációs részleget, illetve e két szakterület mellett a járóbetegek tüdőgyógyászati rehabilitációs ellátásának feltételeit alakítják ki. Új foglalkoztatóhelyiségekkel bővítik az elmegyógyászati, valamint felújítják a kórház szekszárd-palánki elmerehabilitációs részlegét is.

A főigazgató elmondta: a 992 ágyas kórházban 164 ágyon évente csaknem háromezer beteg gyógyulását segítik elő rehabilitációs osztályokon. A projektnek köszönhetően javul az ellátás színvonala, és új eszközöket, többek közt a mozgásszervi betegek rehabilitációjához szükséges tornatermi felszereléseket is beszereznek - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az ez év végén záruló projekt mellett zajlik a pavilonrendszerű kórház tömbösítési folyamata, ennek részeként februárban 3,6 milliárd forintos beruházással elkészült az intézmény műtőblokk melletti új szárnya. Ide költözik a felújítás alatt lévő C épületből az ideggyógyászati osztály, valamint a szintén külön épületben működő kardiológiai és nefrológiai ellátás, illetve a központi intenzív osztály.

Ismertetése szerint szeptemberben helyezik üzembe az új szárnyban az MR-készüléket. A szekszárdi kórház azon kevés megyei intézmények között van, ahol még nem tudnak mágnesesrezonancia-vizsgálatot végezni.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HIRADO.HU