Hátrányos helyzetűek képzése három megyébenHír | 2015.04.24.

Tegnap indult annak a 200 megváltozott munkaképességű dolgozónak a képzése, akiket a Széchenyi 2020 program keretében, Képzéssel a fejlesztésért nevű projektjében fejleszt a pápai székhelyű MOVE Zrt.

A fejlesztés 7 dunántúli ill. közép-magyarországi helyszínen – Pápán, Marcaltőn, két szombathelyi telephelyen, Kemenespálfán, Kiskunhalason és Jánoshalmán – zajlik majd, és szeptember végéig tart. A személyre szabott képzési folyamat célja, hogy a fejlesztett munkatársak nyílt munkaerő-piacra való tranzitálásának esélyei megnőhessenek.

Az akadálymentesítést, irodai bútorok és számítástechnikai eszközök beszerzését is magában foglaló projekt A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és támogató szolgáltatások – Foglalkoztatók részére című, Társadalmi Megújulás Operatív Programban nyert 150 millió forint teljes támogatást.

Készségeik fejlesztésén keresztül növeli a megváltozott munkaképességű, foglalkoztatási rehabilitációban részesülő, hátrányos helyzetű munkavállalók nyílt munkaerő-piacon való elhelyezkedésének az esélyeit a MOVE Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Zrt. A pápai székhelyű vállalat legelső uniós támogatású projektjében 7 fióktelepe vesz részt: Vas megyében Szombathelyen és Kemenespálfán, Veszprém megyében Pápán és Marcaltőn, Bács-Kiskunban pedig Kiskunhalason és Jánoshalmán képzik a dolgozókat.

A hétfőn induló képzést egy kompetenciafelmérés előzte meg, a megcélzott fióktelepek összes megváltozott munkaképességű dolgozójára nézve. Az eredmények és az egyénekre szabott rehabilitációs tervek alapján kiválasztott, összesen 200 fő szeptember végéig 336 órában részesül napi szintű készségfejlesztésben majdani munkaerő-piaci integrációjáért.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL