Hátrányos helyzetű munkavállalóit képezte a Move Zrt. Hír | 2015.10.06.

Míg idén 2,6 milliárd forinttal támogatja eszközfejlesztésben a kormány azokat a társaságokat, amelyek megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak, jövőre ötmilliárd forinttal több jut a költségvetésből a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására – mondta el hétvégén Dr. Kovács Zoltán Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár Pápán, a MOVE Zrt. projektzáró rendezvényén.

A vállalat Képzéssel a fejlesztésért nevű projektjében 200 megváltozott munkaképességű dolgozóját készítette fel a nyílt munkaerő-piacra való kikerülésre. Az ország legkiterjedtebb ilyen jellegű fejlesztése a cég 7 fióktelepén mintegy 3500 órában zajlott. Az uniós támogatású képzés 150 millió Ft támogatási összeggel bírt.

Készségeik fejlesztésén keresztül növelte a megváltozott munkaképességű, foglalkoztatási rehabilitációban részesülő, hátrányos helyzetű munkavállalók nyílt munkaerő-piacon való elhelyezkedésének az esélyeit a MOVE Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Zrt. A pápai székhelyű vállalat legelső uniós támogatású projektjében 7 telephelye vett részt: idén áprilistól Vas megyében Szombathelyen és Kemenespálfán, Veszprém megyében Pápán és Marcaltőn, Bács-Kiskunban pedig Kiskunhalason és Jánoshalmán képezték a dolgozókat. A projekt eredményességét mutatja, hogy a képzett dolgozók több mint 90%-a sikeresen fejezte be a fejlesztő modulokat.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: REHABPORTÁL