Hangjelzéses lámpákért koncerteztek NyíregyházánHír | 2011.11.28.

A Nyírségi Látássérültek Egyesülete és az ELSŐ Nyíregyházi LIONS klub jótékonysági koncertet szervezett, hogy az újonnan átadott útkereszteződések akadálymentesítése megvalósuljon. A csomópontok berendezéseit biztosító cég vállalta az egyik lámpa hangjelzéssel való ellátását. A koncerten összegyűlt összeg azonban nem elég a második berendezéshez, így a szervezők újabb támogatókat keresnek.

A világ hangjai címmel fémjelzett koncertre a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola nagytermében került sor. A szervezők a Bethlen Gábor utca, Egyház utca, Szarvas utca és Széchenyi utca kereszteződésében átadott jelzőlámpás csomópont akadálymentesítését tűzték ki célul.  „Nyíregyházán már több mint 20 jelzőlámpás csomópont beszél. Az újonnan átadott csomópontok szintén forgalmas helyen találhatóak, ahol látássérültek és idősek is gyakran átkelnek. Az ő és más járókelők biztonsága érdekében fontos, hogy ezek a csomópontok is beszéljenek" - mondta el a Közelképnek Jakab Sándorné, az egyesület elnöke.

Egy jelzőlámpás csomópont akadálymentesítése háromszázezer forintba kerül. A cég, amely a nyíregyházi csomópontok berendezésével eddig foglalkozott, magára vállalta az egyik kereszteződés hangjelzéssel való ellátásának teljes költségét és felszerelését. A szervezők - ennek megfelelően - a hiányzó összeg pótlására szervezték koncertjüket és kétszáz támogatójegyet nyomtattak, amiket ezerötszáz forint értékben árusítottak. A jegy vásárlói, azon felül, hogy hozzájárultak a látássérültek és egyben más gyalogosok közlekedésének könnyítéséhez, egy tombolajátékon is részvettek, ahol az egyesület szponzorai által felajánlott ajándékok kerültek kisorsolásra.

A koncert sikeréről a színvonalas előadással szolgáló fellépők gondoskodtak, akik mindent megtettek, hogy a közönség jól érezze magát. Fellépett többek között az egyesület énekkara és kultúrcsoportja, a Nyíregyházi Hölgykoszorú, a Vikáz Sándor Zeneiskola növendékei és a Móricz Zsigmond színház művészei.

Az adományok ezek után is kevésnek bizonyultak: a támogatójegyeknek csak egy része kelt el, a bevétel százharmincháromezer-ötszáz forint lett. Az egyesület most olyan vállalkozókat, cégeket próbál megkeresni, akik támogatni tudnák őket, hogy a hiányzó százhatvanhatezer-ötszáz forint még a közeljövőben a rendelkezésükre álljon és az akadálymentesítés minél hamarabb megvalósuljon.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG