Hallhatatlan szavak Hír | 2012.10.20.

Dr. Jámbor Andrea- Dr. Orgován Gábor HALLHATATLAN SZAVAK
A könyv őszinte vallomás egy nagyothalló fiatal hölgy tollából, aki kellő humorral és végtelen bölcsességgel tekint a sorsára. Kíváncsian, majd fokozatos önelfogadással áll a környezetéhez, nagyothallóként megélt hétköznapjaihoz. Aki kezébe veszi ezt a könyvet, izgalmas belső utazás részese lesz. A könyv a sorstársaknak igazi kapaszkodó, mert végre közülük valaki bátran, öniróniát sem mellőzve képes állapotáról, élethelyzeteiről írni.

A könyv külön erénye, hogy nem csupán a szerző véleményét és életútját ismerhetjük meg, hanem kezdeményezésére számtalan sorstársa osztotta meg a könyvben személyes tapasztalatát, a nagyothalló léthez szervesen kapcsolódó mindennapi pozitív és negatív élményeit.

A könyv kellőképpen tanulságos a halló olvasónak is, hiszen kedvesen vezetget minket egy számunkra kevésbé ismert kalandos világban, praktikus tanácsokkal lát el minket – ép hallásúakat – a helyes hozzáállás mikéntjéről. Aki alaposan, legfőképpen empátiával mélyül el a sorok között, könnyedén rájön az egyszerű receptre: tekintsen partnerként hallássérült embertársára, ennyi az egész. Ezzel máris sokat tett egy elfogadó társadalom létrejötte érdekében. 

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SINOSZ