Hallásvizsgáló készüléket kapott 16 kórházHír | 2016.11.08.

November 7-én a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve – ünnepélyes keretek között hallásvizsgáló készülékeket adott át 16 budapesti és Pest megyei kórháznak.

A Semmelweis Egyetem négy klinikájának az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját költségvetéséből biztosít forrást egy-egy készülék megvásárláshoz, míg a többi 12 kórháznak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat adományozott hallásvizsgáló berendezéseket.

A készülékeket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke adta át. Ezzel az ajándékozással valamennyi magyarországi kórház, ahol van szülészeti osztály és perinatális intenzív centrum (PIC), rendelkezni fog újszülött és csecsemő objektív hallásszűrő készülékkel.

Az Emmi uniós pályázati pénzből, a központi régió kivételével valamennyi magyarországi kórháznak biztosította már a korábbiakban az objektív hallásszűréshez szükséges készülékeket. Az Európai Unió pályázati kiírása szerint a központi régió, Budapest és Pest megye kórházai nem kaphattak ilyen eszközöket. Ezért a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat saját gyűjtést szervezett a budapesti és Pest megyei kórházak ellátására. Nagyvonalú támogatóik segítségével 12 kórháznak tudtak csecsemő és kisgyermek hallásvizsgáló készülékeket vásárolni, összesen 34 099 500 Forint értékben.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: ORIENTPRESS.HU