Ha szereted a gyerekedet, képes lennél rá!Hír | 2015.03.29.

Meg sem tudnám számolni, hányszor mondták már nekem a fogyatékossággal élő gyerekek nevelésével kapcsolatban, hogy „én erre képtelen lennék”. Furcsa, mert ezt sokszor az én életemre mondják, mintha a gyerekeim nevelése túl sok nyűggel és munkával járna; és bár tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy nem szándékosan, de ezzel azt sugallják, hogy az én gyerekeim kevésbé szerethetőek. De tisztázzuk most: igenis, képes lennél rá!

Hántsuk hát le a leplet a „soha nem lennék rá képes” mítoszáról.

Szereted a gyerekeidet? Ha igen, képes lennél rá.

Ha baleset történne a gyerekeddel és kerekesszékbe kerülne, továbbra is szeretnéd és törődnél vele? Ha igen, képes lennél rá.

Ha kétéves gyerekedet autizmussal diagnosztizálnák, továbbra is szeretnéd és mindent megtennél azért, hogy tovább nőjön, fejlődjön és megállja a helyét az életben? Akkor igenis, képes lennél rá.

Ha a gyereked hirtelen megbetegedne, és betegségének hosszútávú következményei lennének, ápolnád és mindent megadnál neki, amire szüksége van? Akkor igenis, képes lennél rá.

Szülőként megteszel mindent a gyerekeidért, amire életük különféle szakaszaiban szükségük van? Akkor igenis, képes lennél rá.

Az igazság ugyanis az, hogy a fogyatékosság az életünk természetes része. Nem, nem olyasmi, amit kérünk, amiben reménykedünk vagy amit saját akartunkból vállalunk. Mégis megtörténik, és megtalál minket, a szomszédot, talán téged is. A fogyatékosság nem válogat, és ha megrémít a gondolat, hogy veled is megtörténhet, biztos el tudod képzelni, mit éreztünk, amikor bekopogtatott az ajtónkon.

Aztán rájöttünk hogy igenis, képesek vagyunk rá. Hogy hogyan?  Egyszerű. A szeretet miatt. Szeretjük a gyerekeinket. Igazán, erősen, határtalanul és megingathatatlanul szeretjük őket. Ahogy te is szereted a gyerekeidet.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: DOWN BABA