„Ha kerekesszékes vagy és mosolyogsz, teljesen összezavarod az embereket” – Fenyvesi Zoltánnal beszélgettünkHír | 2016.05.05.

Till Attila Tiszta szívvel című filmjét óriási érdeklődés övezi. Nem csoda, hiszen szokatlan szerepkörben mutatja meg a mozgássérülteket: elesett, segítségre szoruló karakterek helyett belevaló, életigenlő, vagány srácokat látunk a vásznon. És az életben is, hiszen Fenyvesi Zoltán pont ilyen. Sőt! Talán még „ilyenebb”.

Zolival interjút csinálni könnyű is meg nem is: könnyű, mert olyan laza, hogy azonnal azt mondja, szívesen leül velünk beszélgetni. Nehéz, mert aztán kiderül, hogy az egész napja be van táblázva interjúkkal. Mégis magabiztosan állítja: megoldjuk valahogy.

És tényleg megoldjuk: egy kávézóban dumálunk, aztán amikor lejár az időnk, felajánlja, hogy ha vele tartok a következő interjú helyszínére, útközben még kérdezhetek. Úgy még nem készítettem interjút, hogy közben egy másik interjúra kísérem azt, akivel beszélgetek – de most már ez az élmény is pipa.

Nemrég debütált a film. Hogy viseled a premier utáni hirtelen jött érdeklődést?

Szerintem jól. Szerencsére nem ért annyira váratlanul a dolog, mert korábban is érdeklődtek irántam az emberek. A film előtt is sokan követtek az Instagramon, ezért korábban is előfordult már velem, hogy megállítottak az utcán, mert megismertek – de tény, hogy most valóban felerősödött ez a dolog. Ez egy kettős érzés: nyilván lélekmelengető, de baromi fura is. Ijesztő, hogy szinte minden villamosmegállóban van egy plakát, amin én vagyok. BKV-val járok, és begurulni egy-egy ilyen megállóba szürreális érzés…

Tovább a teljes cikkre

Forrás: VOUS