Gördülő TánccsoportHír | 2014.03.13.

Az idén májusban 15 éves születésnapját ünnepelő Gördülő Tánccsoport egyedülálló a maga nemében és nem csak azért, mert különleges tánc produkciókat adnak elő, hanem azért is, mert minden tagjuk kerekesszékes. A tánccsoportról és annak működéséről, művészeti tevékenységéről beszélgettünk Sárai Rita művészeti vezetővel, a tánccsoport lelkével és motorjával.

- Átlag emberként nehéz elképzelni,hogy kerekesszékkel akár táncolni is lehet. Már csak azért is, mert az Önök tánccsoportjában majdnem mindenki baleseti sérülés miatt kényszerült kerekesszékbe, és az ember úgy gondolná, hogy ettől mindenki magába zuhan. Ez az Önök esetében egyáltalán nem így van, csupa életöröm, amit előadnak.

- Én magam is egy szerencsétlen baleset miatt lettem mozgássérült, egy padlásról a pincéig zuhantam le. A tánccsoportot azért hoztuk létre, mert azt a gondolatot szerettük volna elterjeszteni, hogy egyáltalán nincs vége az életnek attól, hogy valaki kerekesszékbe kényszerül. Lehet, hogy vannak fizikai korlátaink, de azt lehet tágítani és lehet teljes életet élni. Ezt így gondoljuk mindannyian, akik a tánccsoportba járunk. Ennek a gondolatnak az érvényességét bizonyítja az is, hogy most már több olyan tevékenységünk, programunk is van, ami nem csak a tánc, a fellépések.

- Mik ezek?

-„Gördülő Órák”-nak neveztük el azt a programsorozatot, ami egész évben zajlik. Tavaly spontán szerveződött egy olyan programunk, aminek sikerén felbuzdulva idén már tervezetten alakítjuk a Gördülő Órákat és nagyon szeretnénk hagyományt is teremteni ebből. Március 21-én lesz az egészség nap, ahol bemutatkozunk és a mentális egészség problémáiról beszélgetünk, a pozitív gondolkodás fontosságáról, de az érdeklődők részt vehetnek táplálkozási tanácsadáson, jóga és zumba bemutatón is. Áprilisban lesz a családi nap, amikor játszóházzal, zenés, táncos programokkal várjuk a családokat. Fontos, hogy szeretnénk, hogy ez egy olyan integrált nap legyen, ahol a sérült és egészséges gyerekek együtt lennének. Szeptemberben egy un. pozitív napot tartunk majd és decemberben a fogyatékos világnap alkalmából szervezünk majd programot.

Forrás: REHAB BLOG