Gondolatnyi segítség az elfogadásértHír | 2013.03.25.

A KézenFogva Alapítvány A világ színes! kampányában híres személyek segítségével szeretné növelni a fogyatékkal élő emberek társadalmi elfogadottságát. A programon belül futó Gondolatnyi Segítség verseny lényege, hogy az ismert emberek gondolatai alapján a diákok közös programokat találniuk ki fogyatékos emberekkel. A legérdekesebb programok szerzői hírességekkel is találkozhatnak, többek között Tillával és a Mrs.Colombo zenekarral.

A versenyzőknek érdekesebbnél érdekesebb programokat kell szervezniük, melyekre pontokat kapnak, ennek függvényében történik majd a jutalmazás, mely lehet osztálykiránduláshoz való hozzájárulás vagy kalandpark belépők.

Kollár-Klemencz László a Kistehén zenekarból következő gondolattal járult hozzá a kampány sikeréhez: „Mindenkinek van valamilyen hibája, azért vagyunk itt, hogy kiegészítsük egymást." A média kevés teret szentel a fogyatékosügynek, hogy a tévhiteteket, előítéleteket megszüntesse. A programon belül a híres emberek gondolatai felkerülnek egy-egy pólóra, melyet a közvélemény formáló kampány kamionja körbeviszi az országban, később pedig kiállítják őket Budapesten.

A fent említett gondolat inspirálta az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola 7. osztályának „Együtt veletek, Egymásért" csapatát, amelynek hét tagja két intézmény meglátogatásával, valamint az ott élő fogyatékos emberek különböző kreatív találkozókon való megismerésével nevezett be a versenyre. Ötletük jutalmaként a csapat együtt pizzázott a Kistehén zenekarral, egy zenekari próba keretei között. Ez nem csak egyfajta rajongó-művész közti beszélgetés volt, hanem a fogyatékos emberekkel kapcsolatos témákat is érintették - értékelte a találkozót a zenekar, akik szerint ennek megbeszélése mindig közelebb visz a fogyatékossággal élőkhöz.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG