Gitárzene szól az autizmus világnapja alkalmából Békéscsabán Esemény | 2013.03.29.

Több mint félszáz gitár szól az autizmus világnapja (április 2.) alkalmából tartandó szombati rendezvényen Békéscsabán. Az ünnepségen ismét a Jókai Színház "öltözik" kék fénybe - mondta el az MTI-nek Szántó Tamás, az AUT-PONT Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Harmadik alkalommal gyűlnek össze közös gitározásra békéscsabai és Békés megyei gitárművészek az autizmus világnapja alkalmából a Jókai Színház előtti téren a Ragyogjon kékben elnevezésű nemzetközi kampány keretében.
A rendezvényre mintegy hatszáz embert várnak - tette hozzá az alapítvány elnöke. A megemlékezésen több mint ötven gitáros játszik közismert dallamokat, az éneklésbe a közönség is bekapcsolódhat, a szövegeket kivetítőn lehet majd olvasni.

A rendezvényen részt vesznek a békéscsabai Kemény Gitár Klub tagjai is, mintegy 30 fő jelezte részvételét. Rajtuk kívül több mint húsz gitárművész érkezik Szarvasról, Sarkadról, Gyuláról, Békésről és más megyei településről, Budapestről pedig a tervek szerint két gitáros utazik Békéscsabára.

Vendégként lép fel a békéscsabai kötődésű, nemzetközileg elismert Pribojszki Mátyás és zenekara is.
Szántó tamás kiemelte: fejthetetlen élményt ígérnek a több száz énekhanggal, akusztikus gitárkísérettel megszólaló magyar dalok a baráti tábortűz körül.

Békéscsabán 13 éve működik az AUT-PONT Alapítvány, amely a városban működteti a fogyatékkal élők nappali intézményét és támogató szolgálatot nyújt gyermekek és fiatalok részére.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: VÁRÓSZOBA.HU