FUTÓVERSENY AZ ÖSSZETARTOZÁS ELŐSEGÍTÉSÉÉRT - ÖSSZETARTÓ FUTÁS A ZICHY-LIGETBENHír | 2016.06.04.

A Nemzeti Összetartozás Napja (június 4.) alkalmából a Zichy ligetbe várták pénteken délután a diákokat, a sportegyesületek tagjait az ÖsszetarTó futóversenyre, amelyet három esztendővel ezelőtt indított útjára az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola. A közösségi program célja a fogyatékkal élő gyermekek elfogadtatása ép társaikkal.

Az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola értelmileg akadályozott gyermekek oktatásával, fejlesztésével és nevelésével foglalkozik, óvodától a szakiskoláig, azaz 3-tól 23 éves korig. Az intézményben a hagyományos értelemben vett oktatási feladatokon kívül fő célkitűzés a tanítványok integrációja az ép társadalomba. A nemes cél megvalósítását számos programmal igyekeznek minél jobban elősegíteni. Az ÖsszetarTó futóversenyt Kováriné Bujdosó Lilla, az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola munkaközösség vezetője indította útjára. Először 2013-ben a Nemzeti Összetartozás Napján került sor a futásra, melynek célja felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy az összetartozás szellemében a fogyatékkal élők el- és befogadása fontos feladatunk és felelősségünk. A futás közös zenés bemelegítéssel kezdődött, majd a köszöntőket követően elrajtolt a népes mezőny, hogy körbefussa a Zichy ligetet.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötte a megjelenteket. „Nagy öröm, hogy a mai programban a társadalom minden tagja részt vesz, korra, nemre, egészségi állapotra való tekintet nélkül. Minden elismerésem azoké a pedagógusoké, akik a mozgás, a sport és a futás örömét is megismertetik a gyerekekkel. Köszönöm, hogy a mai rendezvényre nemcsak Székesfehérvárról, hanem a megyéből is érkeztek résztvevők, ezen kívül szép gesztus, hogy a város sportolói is a kezdeményezés mellé álltak.”– mondta Östör Annamária, aki mindenkit arra kért, hogy a mellette állót ölelje meg, kifejezvén ezzel is összetartozásunkat.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: SZÉKESFEHÉRVÁR.HU