Fotósorozat készült a látássérült sportolónőrőlHír | 2015.03.23.

Lengyel Zsófival mindig történik valami. Ezúttal egy profi portfolió készült az FTC fiatal triatlonistájáról. Zsófi sportsikeri már sok szép pillantott okoztak a magyar szurkolóknak. Most fotózás kapcsán beszélgettek a magyar paratriatlon válogatott tagjával. 

Sok szép sportoló lány van. Te is közéjük tartozol. Mit jelent számodra szépség?

Született látássérült nőként, lányként én sosem láthattam magam még a tükörben reálisan, így a „szépségemről” csak szeretteim, családtagjaim által hallottam. Igyekszem hinni nekik, bár így saját magam teljes látványának hiánya miatt illetve a férfiak visszajelzéseinek a hiánya miatt (utcai szemezés, megbámulás) az önbizalmam néha nagyon kevés, de ha kapok egy- egy dicséretet, kedves szót akkor nagyon jól érzem magam és jó érzés, hogy fogyatékossággal élő illetve látássérült létemre szép, csinos, jó alakú, szép arcú lánynak tartanak.

A szépség és az egészség szerinted mennyiben függ össze?

Sportolóként fontos az egészséges táplálkozás is, úgyhogy azt hiszem én egészséges életmódot élek a heti napi edzéssel és az élelmiszereket odafigyelve válogatom ki. Nőként fontos, hogy sportoljunk, figyeljünk, formáljunk az alakunkat abban az esetben, ha úgy érezzük jól magunkat, a szépség relatív, de az egészségnek természetesen van köze a szépséghez.

A Mozdulj Egyesület több divatbemutatóján is részt vettél már. Mit kell ezekről tudni?  Miért fontosak ezek számodra?

Hatalmas lehetőség a Mozdulj Egyesülettel együtt dolgozni, bármilyen rendezvényükön. Amikor megkerestek, hogy lépjek fel, mint fogyatékossággal élő modell az integrált divatbemutatón, az nagyon jó érzés volt, azóta két alkalommal vehettem részt gyönyörű ruhákban, gyönyörű sminkkel és frizurával. Én egy nagyon nőies lány vagyok, nagyon nőies sportoló.  Szeretek sporton kívül és sportban is színesen, az ízlésemnek megfelelően, harmóniával fűszerezve öltözködni.  A divatbemutató adta az ihletést a portfolióm elkészítéséhez is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SPORT MINDIG