Folytatódik a Segítő vásár program Hír | 2013.05.29.

Folytatódik és újabb helyszínekkel bővül a szociális államtitkárság fogyatékossággal élő embereket támogató Segítő vásár programja - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyekért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.

Az államtitkár elmondta, egész éves reklámkampányt indítanak a közmédiában spotok formájában, továbbá hét helyszínen rendeznek majd vásárokat. A cél továbbra is a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégek termékeinek piacra segítése.

Soltész Miklós hozzátette: a Segítő vásárért, mint védett logóért azok a cégek pályázhatnak, amelyek az úgynevezett védett kategóriába tartoznak, fogyatékkal élőket foglalkoztatnak. Jelenleg 320 olyan cég működik Magyarországon, amelynél a munkavállalók több mint fele megváltozott munkaképességű.

A védjegyre egy egyszerű űrlap kitöltésével pályázhatnak a munkáltatók, utána jogosultak lesznek arra, hogy termékeiken használják a Segítő vásár logót.

Fülöp Attila család- és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár arról számolt be, hogy az államtitkárság háromféle módon támogatja a fogyatékkal munkát vállalókat, illetve az őket foglalkoztató cégeket.

A tavalyi jogszabályváltozások egységes rendszert hoztak létre, így mindenki számára azonos feltételeket biztosítanak az állami támogatások elnyerésére. Ezzel a támogatással 320 munkáltató élt, ezen cégeknél többségben vannak a megváltozott munkaképességű emberek, mintegy harmincezren.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HIRADO.HU