A félmilliárdos informatikai fejlesztés keretén belül a fogyatékossággal élő diákokra is gondolnak PécsenHír | 2011.08.05.

Soha nem látott informatikai fejlesztés valósul meg Pécsen: 670 korszerű számítógép, 289 – interaktív táblát, projektort és notebookot tartalmazó –tantermi csomag, valamint 41 fogyatékossággal élők képzését segítő speciális szoftver és komputer áll a diákok szolgálatára ősztől. A mintegy 452 millió forintból megvalósuló beruházás valamennyi fogyatékossági típusba tartozó tanuló igényeit figyelembe veszi, az intézményeket a szükségletekhez igazodva választották ki.

A tanárok eszközhasználatra felkészítő képzése jelenleg is tart, hogy az őszi időszakban gördülékenyen léphessenek működésbe az újonnan beszerzett digitális eszközök. A beruházás összköltsége több mint 452 millió forint, melyből a 40 önkormányzat által fenntartott oktatási intézményben mintegy 670 korszerű számítógépet, 289 interaktív táblát plusz a hozzájuk tartozó kiegészítőket, és 41 fogyatékossággal élők képzését segítő szoftvert és speciális komputert üzemelnek be.

A beruházást teljes mértékben a TIOP „Pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése" című nyertes pályázatból finanszírozzák, melyhez „Pécs városának nem kellett önerőt biztosítania, mivel a támogatás a projekt 100%-át biztosította” – árulta el a Közelképnek Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere, aki szerint a pályázat nagy mértékben hozzájárul a digitális tudás elterjesztéséhez; a diákokat a tanulásra, a pedagógusokat pedig a tananyag élménydúsabb átadására motiválja.

A 41 speciális számítógép és szoftver valamennyi fogyatékossági típusba tartozó diáknak segítséget nyújt. „A projekt kapcsán az ún. SNI csomagból azok az oktatási intézmények szerezhettek be, amelyek az adott kategóriába (vak, gyengénlátó, siket, hallássérült, mozgássérült) tartozó sajátos nevelési igényű tanulót oktattak a pályázat megírásakor” – mondta el a Közelképnek az alpolgármester.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG