Fogyatékossággal élő bölcsődések javára jótékonykodnak PápánHír | Esemény | 2013.11.25.

A karácsonyi vásár bevételét hagyományosan jótékony célja fordítják: egy-egy vásáron egymillió forint körüli összeg gyűlik össze.

Fogyatékkal élő bölcsődéseknek ajánlják fel az idén a karácsonyi vásáruk bevételét a Pápán, a SAC (Stratégiai Légi Szállítási Képesség) programban szolgálatot teljesítő katonák családjai - tájékoztatta a NATO Légi Szállítást Irányító Szervezet (NAMO) munkatársa az MTI-t.

Jusztin-Majercsik Lívia elmondta: a karácsonyi vásárt a SAC keretében Pápán állomásozó norvég családok kezdeményezték négy évvel ezelőtt, s a pápai NATO légibázison szolgáló nemzetek képviselői mind csatlakoztak hozzá.

A katonák családjai kézműves termékekkel, a hazájukra jellemző használati és dísztárgyakkal, a nemzetük tradicionális gasztronómiai termékeivel, italaival jelennek meg a vásáron. A vasárnapi eseményhez magyar családok is csatlakoznak.

Korábban támogatták a pápai fogyatékosok intézetét, a helyi kórházat, idén pedig a Fenyveserdő Bölcsőde fogyatékos gyerekeket gondozó csoportjának ajánlják fel a bevételt - tájékoztatott Jusztin-Majercsik Lívia.

A Fenyveserdő Bölcsőde hat fogyatékkal élő kisgyermeket gondoz, közöttük halmozottan fogyatékosokat is. Rajtuk kívül a városból is érkeznek ide családok a speciális foglalkozásokra, így összesen mintegy harminc kisgyermek korai fejlesztésével foglalkoznak - mondta az MTI-nek Cseh Józsefné gondozónő.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HIRADO.HU