„Fogyatékosság-barát munkahely” lett a GrundfosHír | Best practice | 2011.12.12.

2011. áprilisában, 10 éves tapasztalattal a rehabilitációs foglalkoztatás terén, úgy döntöttek, hogy megpályázzák a Fogyatékosság-barát munkahely elismerést. Ezen elismerést eddig Magyarországon 9 szervezet érdemelte ki.
Ahhoz, hogy a pályázatuk sikeres legyen és méltóak legyenek az elismerésre, egy 3 hónapos rövidtávú és egy 2 éves hosszú távú fejlesztést kellett vállalniuk a megváltozott munkaképességű kollégák foglalkoztatásával kapcsolatban.

A rövid távú fejlesztés megvalósítására idén június és július hónapban került sor. 2011-ben 104 főre bővült a megváltozott munkaképességűek létszáma a Grundfos Magyarország Gyártó Kft-nél, az újak beilleszkedésének segítésére és a személyes kapcsolatok fejlesztésére helyezték a hangsúlyt. ”Élmény alapú, együttműködést fejlesztő” programcsomag keretében, cserekirándulásokon építhették a kapcsolatokat és ismerkedhettek egymás munkakörülményeivel a tatabányai és székesfehérvári gyáregység rehabilitációs részlegein dolgozó kollégák és vezetőik. 

A szakok közötti együttműködés javítása érdekében a rehab részleg dolgozói speciálisan az ő igényeikre kidolgozott csapatépítő tréningen vehettek részt a dunaalmási lovardában és a pálmajori rendezvényközpontban. A csapatépítő tréningek - a tréning cég, a vezetők és a résztvevők szóbeli visszajelzései és az írásos tréning értékelő alapján is - minden területe, így a programok, hangulat, együttműködés fejlesztése egyaránt magas pontszámot kapott a résztvevőktől.


Az elmúlt évek rehabilitációs foglalkoztatásának tapasztalatai rávilágítottak arra, hogy a kollégáknak speciális oktatási anyagra és módszerre van szükségük, egyéni szakmai fejlődésük elősegítésének érdekében. Ez az oktatási anyag a munkafolyamatokat fényképekkel illusztrálja, ezáltal is könnyebbé téve magát a munkavégzést.

A 3 hónapos megvalósítási szakasz teljesítése után, szeptemberben akkreditációs bizottság ellenőrizte és értékelte a fejlesztéseiket. Novemberben pedig értesítették őket róla, hogy sikeresen teljesítették a pályázati feltételeket, érdemesnek találtak őket a „Fogyatékosság-barát munkahely” elismerés és a vele járó logó használatára.

10 éve folyó munka eredményének tekintik az elismerést, céljuk, hogy láthatóvá tegyék még több fogyatékos személy részére, hogy cégüknél örömmel fogadjuk a jelentkezésüket.
A munka nem áll meg, a 2 éves hosszú távú fejlesztésük megvalósítása folyik, mégpedig egy olyan intézményi kapcsolatrendszer kiépítése Tatabánya és Székesfehérvár környékén, mely által szélesebb körből (pl. intézményben élő fogyatékos személyek) tudnak fogyatékos/megváltozott munkaképességű személyeket kiválasztani.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: CSR KIVÁLÓSÁG