Fogyatékosság-barát munkahely díjHír | 2013.02.08.

Fogyatékosság-barát munkahely díjat kapott a Job Személyzeti Tanácsadó Kft. A minden évben odaítélt díjat azok a munkáltatók vehetik át, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatos gyakorlatukat. A díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adják át a díjazottnak.

A Job Kft. megváltozott munkaképességűek, illetve fogyatékkal élők munkába segítéshez hozta létre RehabJob divízióját, ami évek óta rengeteg speciális tudást és tapasztalatot halmozott fel ebben a témakörben.

Dobár Attilát, a Job Kft. ügyvezető partnerét, a RehabJob divízió vezetőjét, arról kérdeztük, melyek azok a legfontosabb vállalások, ami alapján elnyerték a 2012-ben a Fogyatékosság-barát munkahely díjat.

-  Esélyegyenlőségi tervet készítettünk. Ez részletesen kitér a megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékos dolgozók foglalkoztatására és a fogyatékossá vált dolgozók megtartására is. Vállaltuk, hogy tovább működtetjük, fejlesztjük (új együttműködő partnerek bevonásával) a www.rehabjob.hu  internetes oldalunkat, amit felhasználóink továbbra is térítésmentesen használhatnak. Saját szervezetünkbe újabb megváltozott munkaképességű dolgozókat tervezünk felvenni.

- Mit jelent a cég számára a díj, az, hogy jogosult lett a „Fogyatékosság-barát munkahely” logó használatára?

- Erkölcsi elismerés a számunkra. Komoly, visszaigazolása tevékenységünk elismerésének. Magyar tulajdonú közepes méretű cégként kaptuk, ami azért fontos, mert az integráció terén igazi áttörést akkor lehet elérni, ha nem csak a multinacionális vállalatok, hanem a munkaadók többségét kitevő kis és közepes vállalatok is elkezdenek foglalkozni a témával. Nagyon jóleső elismerést jelent a számunkra. Ráadásul egy olyan pozitív visszacsatolást is, hogy egyre szélesebb kör számára jelent értéket a hátrányos helyzetű munkavállalói réteg segítése, integrálása a többségi társadalomba. Büszkék vagyunk rá, hogy élen járunk ezen a területen.