Fogyatékosság-barát munkahely a Csongrád megyei rendőrségHír | 2015.03.27.

Sikeres a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására tavaly indított programja, a kezdeményezést Fogyatékosság-barát munkahely díjjal ismerték el – közölte Lukács János dandártábornok csütörtökön.

A megyei rendőrfőkapitány sajtótájékoztatóján elmondta, az uniós támogatással a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervével közösen, tavaly februárban, a rendőrség keretein belül elsőként elindított programba először nyolcvanhatan kapcsolódtak be, majd idén újabb tizennégyen csatlakoztak.

A programban résztvevők - egészségi alkalmassági vizsgálat után - heti húsz órában dolgoznak adatrögzítőként, ügyfélszolgálatokon, adminisztrátorként vagy raktári segítőként. Munkájukkal tehermentesítik a hivatalos állományt, ezzel gyorsítva az ügyintézést – tudatta a tábornok, hozzátéve: a rendőrök valóban munkatársként fogadták a rendkívül motivált megváltozott munkaképességű kollégákat.

A kilenc és fél hónapos rehabilitációs program segítséget nyújt ahhoz, hogy a részvevők később el tudjanak helyezkedni a nyílt munkaerőpiacon – hangsúlyozta Lukács János.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTAL