Fogyatékosság barát munkahely: 18 szervezetet ismertek elHír | 2013.10.16.

A 2010-ben bevezetett elismerés célja, hogy az álláskereső fogyatékossággal élő emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását elősegítse.

Az elismerés a munkáltatót a logó használatára jogosítja, mely a társadalom és a fogyatékkal élők felé azt közvetíti, hogy a szervezet pozitívan fogadja a fogyatékos álláskeresők jelentkezését.

A díjat azon szervezetek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékkal élő munkavállalók toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.

A Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatát elnyerő munkáltatóknak az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (EFQM) Kiválóság Modellje alapján kidolgozott koncepciónak kell megfelelniük. A pályázóknak be kell mutatniuk, milyen rövid távú (három hónapon belül megvalósítandó) és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket terveznek a
fogyatékos munkavállalók foglalkoztatásának, jobb munkakörülményeinek érdekében.

A rövid és középtávú fejlesztések megvalósulását szakértők ellenőrzik.

Az újak

• Idén ősszel 9 szervezet először lett a díj tulajdonosa: Accor-Pannonia Hotels Zrt., AmRest Kft., Állás-Pont 2000 Személyzeti Tanácsadó Kft., BP Business Service Centre Kft., FKI Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet Közhasznú Nonprofit Kft., Magyar Telekom Nyrt., MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft., PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft.

Nagyot léptünk előre - Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója

2010 óta létezik az elismerés, mik a tapasztalatok azóta? Nő az érdeklődés iránta?
– Minden évben körülbelül ugyanannyian, nagyjából 10 cég, jelentkeznek, de még ott vannak azok is, akik a következő két évre is hosszabbítanak. Így szép lassan, de növekszik ez az elismeréssel rendelkező cégek száma.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: METROPOL