Fogyatékos gyermekeket nevelő családok segítésére árverezte pólóit a Kézenfogva AlapítványHír | 2012.11.08.

Ismert emberek gondolataival és dedikálásával ellátott pólók kerültek árverezésre október 16. és 26. között a Kézenfogva Alapítvány honlapján. A licit végén 145 ezer forint gyűlt össze, amivel az alapítvány a fogyatékos gyermekeket nevelő családokat támogatja. Az egyedi pólók „A világ színes" kampány keretén belül készültek a fogyatékossággal élő embertársak nagyobb társadalmi megbecsülését hirdetve.

Az egyedi idézetekkel ellátott pólók a Fogadd el, fogadj el! rendezvényeken hónapokon keresztül hirdették az integráció és elfogadás fontosságát. Többek között olyan hírességek ihlették az üzeneteket, mint Balázs, Rákóczy Feri és Vadon Jani a Morning Showból, Tilla, Vágó István, Soma és az Alma Együttes. A Kézenfogva Alapítvány mellé állt személyiségek igyekeztek a gyakorlati segítségnyújtás fontosságára felhívni az emberek figyelmét. 

Az árverezés pedig a gyakorlatba ültette át az elméletet: először elgondolkoztatni a társadalmat, majd egy újabb lépéssel a gyakorlati segítségnyújtás felé haladni. Az egyedi pólók vonzereje éppen céljukban rejlett, ugyanis az árverésen befolyó teljes összeget elsősorban értelmi és halmozottan fogyatékos gyermekeket nevelő családok segítésére fordítják.

„A szükség és elhivatottság szülte ötletet, hogy speciálisan a fogyatékos gyermekeket nevelő családok megsegítésére gyűjtsünk, a tapasztalat adta. Ezen a területen óriási szükség van a segítségre" – tudták meg a Kézenfogva Alapítványtól. „Az emberek szeretnek struccpolitikát folytatni, és nem észrevenni a megváltoztathatatlan nehéz helyzeteket. Fogyatékos gyermek nevelése önmagában hatalmas felelősség, és a társadalom nem adja meg a feltételt, hogy könnyítsen rajta. De a probléma tovább gyűrűzik az egészségi állapoton és a nyomasztó, folytonos stresszen túl. Ezek a családok sokszor napról napra élnek, mivel a huszonnégy órás felügyelet szükségessége miatt képtelenek a munkavégzésre, az ügyeik intézésére. Így szörnyű anyagi gondokkal is küzdenek."

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG