Fogyatékkal élő művészek képeit állítják ki az AranytízbenEsemény | 2012.02.08.

Szájjal-lábbal festő művészek, valamint vak és gyengén látó alkotók műveiből nyílt kiállítás Lelkünk pillanatai címmel szombaton az Aranytíz Művelődési Központban, a tárlatot jótékonysági akcióval is összekapcsolják a szervezők.

A Mozdulj! Egyesület által szervezett, február 29-ig nyitva tartó tárlaton a fogyatékkal élő művészek 40 alkotása lesz látható. Nemcsak kiállításnak és kulturális programnak ad helyet a megnyitó, hanem szeretnénk ezt a kezdeményezést adománygyűjtéssel is összekapcsolni. A kiállító művészek között Kanyó Zsolt paraatléta is szerepel, akinek az olimpiára való kijutására gyűjt a szervezet. Más fogyatékkal élő művészek felajánlották képeiket, hogy Zsolt kijuthasson az olimpiára, a festmények bevételéből őt fogjuk támogatni – mondta el Tálos Mariann, a Mozdulj! Egyesület elnöke.

A megnyitón a festmények mellett néhány kézi szövésű szőnyeg is kiállításra kerül, valamint Nagy Ilona vak író bemutatja Zarándokút a lelkemhez című könyvét.

A Mozdolj! Egyesület közhasznú tevékenységekkel igyekszik segíteni a hátrányos helyzetben élő emberek mindennapi életének megkönnyítését. – Ez a kiállítás azért lesz különleges, mert olyan művészek alkotásai kerülnek reflektorfénybe, akik más körülmények között egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés figyelmet kapnának. A megnyitón fellépnek a Vakok és Gyengénlátók Szövetségének amatőr művészei is. Az esemény célja, hogy a fogyatékkal élő emberek is megmutathassák környezetüknek azt az értéket, amit ők hoztak létre – fejtette ki az egyesület elnöke.

A kiállítást Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitja meg, díszvendégként Béres Alexandra, Bezerédi Zoltán és Pindroch Csaba lesz jelen. A színművészek fellépésükkel színesítik a programot.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MNO