Fogyatékkal élő gyerekek kiállítását láthatjuk a DémásználEsemény | 2011.12.16.

Az EDF Démász Galériája Sajátos jövőbarát energia címmel fogyatékkal élő gyerekek alkotásaiból rendezett kiállításnak ad otthont. A megnyitón a mozgáskorlátozott, értelmileg illetve tanulásban akadályozott, valamint autista gyerekek és felkészítő tanáraik is részt vettek.

Az EDF Démász diák képzőművészeti pályázatára többek között Mórahalomról, Kecskemétről, Kiskunhalasról és persze Szegedről is számos rajz és festmény érkezett. Összesen 150 alkotás futott be, amiből a legjobbakat az EDF Galéria közszemlére is bocsájtja. Hiezl József, a cég igazgató-helyettese megnyitójában elmondta: “mindannyiuknak feladata takarékoskodni az energiával.” Az EDF elkötelezett a jövőbarát energia ügyében, igyekeznek minél többet megtenni azért, hogy minimálisan szennyezzék a környezetet és ezt az utat hirdessék másoknak is. A legjobb alkotásokat ajándékcsomaggal és oklevéllel díjazták is.

A képek többségén a gyerekek a szelet rajzolták le vagy festették meg, sok képen megjelenik a napenergia, de olyan is akadt, aki kreatívan, a nagymama paplanját használta fel a kép dekorálásához.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SZEGED CAFÉ