Fogyatékkal élő fővárosi gyermekeknek adományoztak minibusztHír | 2011.10.05.

A Csemete Alapítvány jóvoltából egy speciális minibusszal gazdagodott a fővárosi önkormányzat kezelésében lévő egyik gyermekotthon-komplexum. Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes szerint az adomány révén a rászoruló fiatalok jóval teljesebb életet élhetnek.

Október 2-án délelőtt valósággal felbolydult Budapest belvárosa, hiszen a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválra rekordnevezés érkezett. Ennek a nemzetközileg is magasan jegyzett eseménynek a nyilvánosságát használta fel Andrea Snow, a Csemete Alapítvány alapító-elnöke arra, hogy kezdeményezésével ismét felhívja a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekek támogatásának fontosságára.
 
Andrea Snow néhány perccel a 10 órás rajt előtt adta át a nagyszínpadon Forrai Máriának, a Fővárosi Önkormányzat Csecsemőket, Kisgyerekeket és Fogyatékosokat Befogadó Gyermekotthonai főigazgatójának annak a minibusznak a kulcsát, amelyet alapítványa adományozott a XII. kerületi székhelyű intézménynek. A fenntartó képviseletében Csomós Miklós azt mondta: a főváros igyekszik a gyermekotthonaiban élő fiatalok életét oly módon is könnyebbé tenni, hogy időnként megpróbálja őket kiszakítani intézményi környezetükből. Így lehetőség szerint elviszik a gyermekeket, fiatal felnőtteket múzeumokba, kiállításokra, kirándulásokra. Ezekhez az ajándék jármű igen-igen nagy segítségére lesz az ottani nevelőknek.
 
A Csemete Alapítványt Andrea Snow és egy Magyarországon élő angol üzletember, Robert Snow alapította 2009-ben. Andrea Snow férjével együtt a fővárosi önkormányzat XII. kerületében lévő egyik gyermekotthona szomszédságában lakik – így ismerkedett meg azokkal a gyerekekkel és gondozóikkal, akik családjuktól távol, nem egyszer súlyos betegségekkel, fogyatékossággal küzdve élnek az intézményben. A gyermekeket nap mint nap látva Andrea Snow úgy döntött, hogy egy alapítványt hoz létre, amely támogathatná az otthon munkáját, illetve segíthetné a hétköznapi dolgok finanszírozását éppen úgy, mint speciális felszerelések vagy éppen gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök beszerzését.
 
Az adománygyűjtésben nagy segítséget jelentett az, hogy Andrea Snow a maratonfutást választotta ahhoz, hogy felhívja a figyelmet a rászorultakra. Ő ugyanis évek óta részt vesz a különböző nagy maratonokon, és a szponzorok által nyújtott támogatások minden esetben a Csemete Alapítványt gazdagították. Így gyűlt össze az a 12 millió forint is, ami lehetővé tette a mikrobusz megvásárlását és a speciális céloknak megfelelő átalakítását.
 
A vasárnapi ünnepélyes aktust követően a főpolgármester-helyettes indította el a budapesti maraton mezőnyét, amelyben minden eddigit meghaladóan, 53 ország több mint 16.000 futója vágott neki nyolc kategória különböző távjainak.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: ÖNKORMÁNYZATI SAJTÓSZOLGÁLAT