Fogyatékkal élőknek segít az ösztöndíjasHír | 2015.02.26.

Ferenczi Krisztina szabadidejében fogyatékkal élőknek segít, a tavalyi évben elnyerte a „Kaposvár Számít Rád” ösztöndíj havi 25 ezer forintos támogatását. Pénteken a fiataloknak rendezett bál szervezésében, előkészítésében vállalt önkéntes munkát.

A város 7 év alatt eddig 23 millió forinttal támogatta a "Kaposvár Számít Rád" ösztöndíjasait. 2014-ben újabb kilenc főiskolás illetve egyetemista került be a Kaposvár Számít Rád ösztöndíjprogramba, így jelenleg tizennégy fiatal kap, havi 25 ezer forint támogatást az önkormányzattól.

- Vállaltam, hogy idén a jótékonysági bálon, amit a kaposvári fogyatékos fiataloknak rendez a "Teljes Életért Alapítvány" egy bált, és ennek megszervezésében, előkészítésében vállaltam szerepet, hogy minél többet tudjak segíteni, így a városnak is - mondta Ferenczi Krisztina.

A program 2008-ban indult, és eddig ötven fiatal továbbtanulásában segített ezen a módon a város, összesen mintegy 23 millió forintból. A támogatásért cserébe a fiatalok vállalják, hogy ahány szemeszteren át ezt igénybe vették, annyi évig segítik városunkat a megszerzett tudással. A beérkezett pályázatokról egy szakmai bírálóbizottság dönt. A diákok között több egészségügyi szakember is van, így reumatológus, gyógyszerész, diagnosztikai képalkotó, de részt vesznek a programban pénzügyi szakemberek és vidékfejlesztési agrármérnök is.

- Nem csak az összeg nagysága egyedülálló, hanem az is, hogy adunk is és kapunk is. Mi az ösztöndíjat adjuk, a fiatalok pedig egyrészt a tudásukat, hiszen vállalják, hogy a képesítés megszerzése után Kaposváron dolgoznak. Másrészt egészen addig, amíg ez meg nem történik a végzettségüknek megfelelő társadalmi munkával köszönik meg közösségünknek a segítséget – mondta  Szita Károly polgármester.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KAPOSVÁRMOST