FOGYATÉKKAL ÉLŐK KÉPZÉSE POLGÁRDIBANHír | 2015.10.27.

Szakmai fejlesztés az RH kft-nél

„Alapvető és szakmai képzések az RH Kft-nél Polgárdiban” nevű, 40,6 millió forintos európai uniós támogatású projektjén keresztül növelte a megváltozott munkaképességű munkavállalóinak nyílt munkaerő-piacon való elhelyezkedésének az esélyeit a polgárdi RH Szociális Szolgáltató Kft. A vállalat napokban zárult képzési projektjében, ahol a munkavégzéshez szükséges kompetenciák fejlesztése volt a fő cél, 50 munkavállaló képzése összesen 336 képzési órában valósult meg.

A megváltozott munkaképességű, foglalkoztatási rehabilitációban részesülő, hátrányos helyzetű munkavállalók nyílt munkaerő-piacon való elhelyezkedésének az esélyeit növelte készségeik fejlesztésen keresztül az RH Szociális Szolgáltató Kft.  A polgárdi vállalat uniós támogatású projektjében összesen 50 fő, előzetes kompetenciamérésen átesett, hátrányos helyzetű dolgozó munkavégzéshez szükséges készségeit fejlesztették. A napokban zárult képzési projekt célja összhangban van a Kormányzat azon törekvésével, hogy minél több megváltozott munkaképességű, ám munkaképes ember térjen vissza a munka világába.

A 336 órás képzés tananyaga az önismerettől és kommunikációtól kezdve kiterjedt a konfliktuskezelésre és társas támogatásra is. Kiemelt helyet kapott benne a társadalmi reintegráció és esélyegyenlőség kérdése, valamint a munkahelykeresés és önfejlesztés módjaival is megismertette a dolgozókat. De tanultak az érzelmek és viselkedések szabályozásáról, és mentálhigiéniás foglalkozásokon is részt vettek az RH Kft. munkavállalói.

A projekt eredményességét mutatja, hogy a záróvizsgával a képzett dolgozók mintegy 90%-a sikeresen fejezte be a fejlesztő modulokat.

Az RH Szociális Szolgáltató Kft. kimondottan azzal a szándékkal alakult 1997-ben, hogy sérült, megváltozott munkaképességű személyek számára munkalehetőséget biztosítson. Az RH Szociális Szolgáltató Kft. ma 2 telephelyen üzemmel a Fejér megyében elhelyezkedő Polgárdiban. A Társaság munkavállalóinak több mint 90%-a megváltozott munkaképességű személy.

A szervezet tevékenysége 2 fő munkakörre tagolódik. Az egyik a 16 részfeladatból álló fémmegmunkálás, míg a másik tevékenység a közösségi munkavégzés (úgymint csomagolás, műanyag termékek válogatása, hajtogatás, összeszerelés, papíripari termék-összeállítás, autóalkatrészek összeszerelése).

 További információ és interjú:

Nagy Péter Projektmenedzser, +36 70 422 8483