Fogyatékkal élők a kifutónHír | 2013.09.08.

Tökéletes modellek a kifutókon, ágyból kikászálódó gyönyörű színésznők a filmeken, és csodás férfitestek a reklámokban. Bár akadnak kivételek – kozmetikai cégek és divatházak – a média világában még mindig a hibátlan külső helyeződik előtérbe. Aki pedig nem tud belesimulni az elvárt színvonalba, az elbukik. Vagy mégsem?

A Special Pécs Klaszter, a J-moments fotóstúdió és az Ability Fashion közös kezdeményezése éppen arra irányul, hogy önbizalmat öntsenek azokba az emberekbe, akik önhibájukon kívül nem tudnak megfelelni a tökéletes szépségideálnak.

Létrehozták a Special Fashion elnevezésű közösséget, ahol egészséges és fogyatékkal élő fiataloknak próbálnak segíteni a helyes énkép kialakításában. A csapat többek között profi fényképeket készít a vállalkozó szellemű modellekről.

-A fotózás elsődleges célja az önbizalom növelés. Fontosnak tartjuk, hogy segítsük a fogyatékkal élő emberek társadalomba való integrálását, melynek része az is, hogy a divat világában, valamint a médiában is helyet kapjanak – mondja Kuti Judit, a J-moments fotósa.

A képeknek nem az a célja, hogy általuk elrejtsék a fogyatékosság jeleit. Diszkréten, és nem szánalmat keltően, de megmutatják a másságot.

-A fotókkal egészséges, letisztult tükröt szeretnénk mutatni a fiataloknak. Az elkészült képek elsősorban számukra bírnak jelentőséggel. Ám a társadalom számára is hordoznak üzenetet: vállalj felelősséget önmagadért, és vállald föl magad lehetőségeid szerint mindig, minden körülmények között! – teszi hozzá Rédl Károly, Judit kollégája.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: PÉCSMA