Fogyasztóbarát lett egy segédeszközöket kínáló webáruházHír | 2014.04.02.

Fogyasztóbarát Vállalkozás védjegyet nyert az Értéksziget.hu, amely fogyatékossággal élők számára kínál kommunikációt és életvitelt megkönnyítő segédeszközöket. A webáruházat működtető Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet összes munkavállalója fogyatékossággal élő személy, az online kereskedelem mellett pedig átfogó akadálymentesítési tanácsadással is foglalkoznak.

Fogyasztóbarát Vállalkozás emblémát nyert a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól (NFH) a Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. (FOKOM). A családi mikrovállalkozásként indult cég audiovizuális és kommunikációs akadálymentesítéssel kapcsolatos szaktanácsadással foglalkozik, ehhez kapcsolódóan nyitották meg webáruházukat, amelynek jó gyakorlatait, többletszolgáltatásait a hatóság most elismerte.

A cég ügyvezetője, Szabó Zoltán József elmondta, hogy fogyatékosok és idősek, illetve velük foglalkozó cégek, intézmények számára kínálnak kommunikációt- és életvitelt segítő eszközöket. Ilyen például látássérült számára készült nagygombos telefon, a kontrasztos lépcsőjelölő jelzőszalag, de kínálnak mankókat, fejlesztő eszközöket, akadálymentes mosdóhoz irányító jelzéseket, piktogramokat, vagy aláírókeretet, amit hivatalok, bankok használhatnak a gyengén látók ügyintézésének megkönnyítésére.

Szabó Zoltán József elmondta, a kiemelt figyelmet igénylő fogyasztók védelmét és segítését szolgáló rendszer kategóriában pályáztak az NFH-nál, akik azt ismerték el a kitüntetéssel, hogy a webáruház nemcsak az általános törvényi előírásoknak felel meg, hanem apró, de fontos szolgáltatásokkal emelkedik ki, ami különösen fontos, mivel egy védett, hátrányokkal küzdő csoportot céloznak meg. Tevékenységük során figyelnek a fogyatékosságból vagy idős korból adódó korlátok áthidalására, többletinformációkat és fogyatékkal élőkre, idősekre szabott külön szolgáltatásokat kínálnak.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTAL