Foglalkoztatási programot indít a Máltai Szeretetszolgálat Bács-Kiskun Megyében | 2016.10.13.

Kétezer hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű és munkakereső ember számára nyújt segítséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a következő öt évben Bács-Kiskun Megyében.

Baján október 6-án tartottak egyeztetést a segélyszervezet helyi és regionális munkatársai az önkormányzat, valamint más karitatív és civil szervezetek képviselőivel. A Máltai Szeretetszolgálat a foglalkoztatási paktum (kistérségi szereplők szerződésben rögzített összefogása a foglalkoztatási lehetőségek bővítése és a munkanélküliség csökkentése érdekében – a szerk.) konzorciumi partnereként indította el programját. 2021-ig tart a két és fél milliárd forintos keretösszegű projekt, mely azt a célt tűzte ki, hogy a segítségért folyamodó hátrányos helyzetű, csökkent munkaképességű vagy inaktív embereket komplex foglalkoztatási programmal, képzések, tréningek segítségével integrálja az aktív munkaerőpiacra. A projekt előkészítéseként megkezdődtek a megyei szintű igényfelmérések, melyek minden érintett településen feltérképezik a keresletet és kínálatot, azaz a helyi vállalkozások munkaerő-igényét, valamint a munkát kereső emberek végzettségét, tapasztalatát.

A Baján tartott egyeztetésen Maros Beáta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportjának vezetője rámutatott: hátrányos helyzetűnek számítanak az alacsony iskolai végzetséggel rendelkezők, a huszonöt év alatti vagy ötven év fölötti munkavállalók, a harminc év alatti pályakezdők, a gyesről, gyedről vagy ápolási díjról visszatérők, illetve a gyermeküket egyedül nevelő szülők. Inaktívnak tekinthetők a megváltozott munkaképességűek, a romák, akik foglalkozáshelyettesítő támogatásban részesülnek, valamint azok a nem regisztrált álláskeresők, akik nem rendelkeztek korábban munkahellyel, és nem volt rendszeres munkaviszonyból származó jövedelmük.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: MAGYARKURIR.HU