„Fogadj el!” – Esélyegyenlőségi nap SzegedenEsemény | 2014.09.28.

Szakmai konferenciával egybekötött rendezvényt tartott Szegeden a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete és a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete, szeptember 23-án délután az Ifjúsági Házban. Azt szerették volna megmutatni, hogy a megváltozott munkaképességűek is tudnak teljes értékű munkát végezni.

Több százan látogattak el a „Fogadj el!” című rendezvényre, amelyen szakmai konferencia és szórakoztató programok is várták az érdeklődőket, valamint a speciális segédeszközzel élők sikertörténeteinek beszámolói is elhangoztak.

- Ez a mai rendezvény azért jött létre, hogy megmutassuk a külvilágnak azt, hogy egy megváltozott munkaképességű is teljes értékű munkát tud végezni. A rendezvényre olyan cégeket is meghívtunk, ahol megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak, ők is beszámolnak arról, hogy milyen módon történik mindez. A főmondanivalónk pedig az, hogy fogadjuk el a másikat – mondta el Bodnár Zoltán, a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének titkára.

A rendezvényen fontos szerepet kapott a megváltozott munkaképességűek alkalmazhatóságának témaköre, de szóba kerültek az akadálymentesítéssel kapcsolatos tudnivalók és beszéltek arról is, hogy a megváltozott munkaképességűeket hogyan lehet visszaintegrálni a munkavilágába.

Az előadások és a beszámolók az Ifjúsági Ház emeleti rendezvénytermében voltak, ahol szórakoztató műsorokkal is készültek. Fellépett a Guruló tánccsoport, de a Klúg Péter Általános Iskola Gondolatjel pantomim csoportja is tartott előadást, csak úgy, mint a „Vakmerő” színházi humorista csoport. Valamint Vincze Lilla énekesnő is fellépett.

Mindeközben a földszinten segítővásár volt, ahol megváltozott munkaképességűek által készített termékeket vásárolhattak az érdeklődők és a Kézzelfogható Alapítvány tapintható kiállítását is kipróbálhatták bekötött szemmel is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: PROMENAD.HU