Fogadhatja a jelentkezőket a mexikói úti mozgásjavító iskolaHír | 2013.01.22.

Péntekig eldől, hogy a következő tanévben indulhat-e szakközépiskolai képzés a budapesti Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthonban - mondta Házlinger György, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ főosztályvezetője hétfőn, miután az intézményben találkozott a szülőkkel. A központ tájékoztatása szerint az iskola fogadhatja a jelentkezőket.

A főosztályvezető tájékoztatása szerint tovább tájékozódnak, feldolgozzák a szülők jelzéseit, és péntekig mindenki számára megnyugtató megoldás születik a szakközépiskolai képzés jövője ügyében. Kiemelte: az intézmény bezárásának gondolata fel sem vetődött, eddig is csak a középfokú képzés indításáról volt szó.

Házlinger György elmondta: látja, hogy az intézmény termei akadálymentesítettek, de a bejárás alkalmával nem tudta megítélni, hogy a személyi és tárgyi feltételek megfelelőek-e a szakképzéshez, ezt még vizsgálják.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közleményben tudatta: a vizsgálat lezárultáig az fogadhatja a jelentkezőket.

Az intézmény fenntartója január 1-je előtt a fővárosi önkormányzat volt. A bejáráson Pölöskei Gáborné, a főváros oktatási főosztályának vezetője elmondta: augusztusban mind a Petrik Lajos két tanítási nyelvű vegyipari, környezetvédelmi és informatikai szakközépiskola, mind a mozgásjavító iskola vezetőivel leültek tárgyalni és végigvették a lehetőségeket. Vezetési hibának nevezte, hogy a mozgásjavító igazgatója nem tájékoztatta időben a szülőket a helyzetről, és arról, hogy gyerekenként végig kívánják nézni: kinek milyen sérültségi fok esetén mit ajánlhatnak. A rendszerben több lehetőség van, ezek kihasználását és a gyerekek eljuttatását a főváros vállalta volna - mondta a főosztályvezető.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: MEOSZ