Felelős vállalatokat díjaztakHír | 2015.06.08.

Immár negyedik alkalommal nyílt CSR Piac Budapesten. A kiállításon számos díjat osztottak ki: 2015 Legkiválóbb CSR Megoldása díjat DENSO Gyártó Magyarország Kft. programja, a Legkiválóbb Felelős Foglalkoztatási Megoldás díjat pedig a Nestlé Hungária programja érdemelte ki - tájékoztatták portálunkat

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. közösen szervezte idén a CSR Piac kiállítást, amelynek fókusztémája a felelős foglalkoztatás volt. A rendezvény fővédnökségét Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára vállalta el. Az egész napos szakmai rendezvényt június 4-én tartották a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban.

CSR Piac 2015: a felelős vállalatok seregszemléje

Immár negyedik alkalommal nyílt CSR Piac Budapesten. Az idén 33 kiállító pályázott a megjelenési lehetőségre. Az egész napos kiállítást a felelős foglalkoztatás kérdéseit taglaló szakmai műhelymunka és civil kerekasztal-beszélgetés is színesítette.

A fókuszban lévő témakörnek különös aktualitást adott, hogy Magyarország kormánya a közelmúltban fogadta el a Nemzeti CSR Cselekvési Tervet, amelyben kiemelt hangsúly helyeződik a foglalkoztatásra, azon belül is a felelős foglalkoztatásra, valamint a kis- és középvállalkozások e téren betöltött szerepének növelésére.

A kiállítást egy pályázati folyamat előzte meg: nagy- és kisvállalatok, intézmények egyaránt pályázhattak két évnél nem régebbi CSR- és felelős foglalkoztatási intézkedéseikkel. Az idén is lehetett pályázatot benyújtani a Valóban Felelős Vállalat (VFV) kategóriában.

A pályázatokat április elején háromtagú szakmai zsűri bírálta el. A KÖVET Egyesület, a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. egy-egy szakembere 33 vállalat és intézmény 48 intézkedését, és 4 Valóban Felelős Vállalat-pályázatot talált kiállításra érdemesnek. - A korábbi három piachoz hasonlóan erős mezőny mind a CSR intézkedéseket, mind a felelős foglalkoztatás kategóriát jellemezte. Ami idén külön öröm, az a társadalmi vállalkozások megjelenése a mezőnyben, és négy példamutató VFV díj-aspiráns - foglalta össze a zsűri véleményét Dr. Tóth Gergely a KÖVET Egyesület főtitkára, a zsűri elnöke.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: HR PORTÁL