Fél teste van, de ez sem állította meg abban, hogy csodálatos anya legyenHír | 2014.02.16.

Marie Andrewst tolószékhez köti a gerincbetegsége, és már több mint 200 csonttörésen van túl az élete folyamán, mégis azon van, hogy babájával és férjével együtt teljes életet éljenek.

Alig hiszem el, hogy végre anya lettem – mondja a 31 éves Marie, miközben boldogan öleli magához a babáját. – Valóra vált az álmom, meg kell csípjem magam.

Pedig ez az álom nagyon messze volt. Marie ugyanis nagyon beteg, kerekesszékhez köti súlyos gerinccsavarodása, és olyan érzékenyek, törékenyek a csontjai, hogy akár egy köhögés is eltörheti a bordáját. Mégis családra, gyermekre vágyott, ez volt az álma.

– Volt, aki azt mondta, ha valaki fogyatékos, mint én, abból ne legyen szülő, de attól, mert én soha nem fogok tudni szaladgálni a fiammal, még lehetek csodálatos anya. Annyira hálás vagyok Dan-nek, a férjemnek, hogy támogatott abban, hogy teljes család lehetünk – mondja Marie, akiről, amikor megszületett azt mondták az orvosok, hogy nem biztos, hogy egyáltalán megéri a felnőttkort.

– Nem volt könnyű gyerekkorom, rengetegszer eltört a csontom, és mindenről le kellett mondanom. Szívszorító volt látni a barátaimat, ahogy diszkóba mennek nélkülem. Én meg egyre csak azt álmodtam, hogy férjhez megyek, és gyermekem lesz, de a kapcsolataim nem tartottak sokáig. Aztán 2002-ben találkoztam Dan-nel, amikor dolgozni kezdtem, mint iskolai recepciós.

Dant nem zavarta Marie fogyatékossága, ellenben megfogta sajátos humora, így természetesnek tűnt, hogy egy vasárnapi sétánál puszit adjon neki, és attól kezdve elválaszthatatlanok lettek. Marie fogyatékossága ellenére Európaszerte utazgattak.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KISKEGYED