Ezzel a lépéssel a fogyatékosügyet "feljebb emelték"Hír | 2012.09.18.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma új helyettes államtitkára szerint a fogyatékosügynek az esélyteremtést, a társadalmi integrációt kell szolgálnia, ezért is került a terület szeptembertől a családpolitikáért és az esélyteremtésért felelős helyettes államtitkársághoz.

Fülöp Attila – aki korábban Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kabinetfőnöke volt – szeptember 5-étől vezeti a helyettes államtitkárságot. A fogyatékosügyet a kormányzati átalakításig önálló miniszteri biztos felügyelte, most pedig más területekkel együtt egy államtitkársághoz tartozik. A helyettes államtitkár kedden az MTI-nek azt mondta, ezzel a lépéssel a fogyatékosügyet „feljebb emelték”.

Mindenkinek biztosítani kell, hogy teljes életet élhessen

A politikus szerint a döntés azt jelzi, hogy a fogyatékkal élő embereket a kormányzat nem másoktól elkülönítve, hanem a társadalom részeként akarja segíteni, ezért is kapcsolták össze a területet az államtitkárságon belül például a család-, illetve az ifjúságpolitikával. Fülöp Attila hangoztatta, mindenkinek biztosítani kell, hogy teljes életet élhessen, az esélyteremtés célja pedig az, hogy „ne szétválasszunk, hanem integráljunk társadalmi csoportokat”. Elmondta, a fogyatékossággal élőket képviselő nagyobb szervezetekkel a lehető legjobb kapcsolatra törekednek, ahogy korábban is tették.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: MNO