Ezekre hivatkozva diszkriminálják a 45 éven felüli álláskeresőket | 2017.02.15.

Tavaly év végén az Aarenson Consulting Restart-Up közösségi projektje egy közvéleménykutatást készített a 45 év feletti értelmiségiek diszkriminációjáról. A kutatás igyekezett felmérni a cégen belüli foglalkoztatási arányát ennek a korosztálynak, a megkülönböztetés okait és olyan értékeket keresett, melyek pozitívan befolyásolták ezen korcsoport mellett a döntést.

Első kérdésünkre adott válaszok maximálisan hozták a statisztikát, mely szerint átlagosan a munkavállalók 50-60%-a érzi magát hátrányosan megkülönböztetve kora miatt. Annak érdekében, hogy ennek objektív okait is vizsgálhassuk megkérdeztük mi az oka annak, hogy hátrányba kerül ez a korosztály a kiválasztás során.

Egészségi problémák

Őszintén meglepett a válasz, hogy első helyen 27%-os részaránnyal az egészségi probléma, mint ok végzett. Elgondolkodtató, ugyanakkor remekül kezelhető. Vajon a cégen belül megnövekedett betegszabadságok miatti prekoncepció mutat ez irányba vagy a jelöltek nem képviselnek egy olyan dinamizmust az interjún, ami az egészséges pályázót sugározná a kiválasztást végző szakembernek? Másrészt ez az indok remekül kezelhető is. A mozgás fontosságára, amúgy is ezer meg egy kampány hívja fel a figyelmet. Aki komolyan tervezi a munkavállalás utolsó 15-20 évét, annak egészségileg is érdemes arra készülni. Különböző szűrésekre elmenni, testhezálló mozgásformát találni és azt rendszeresen gyakorolni. Nem a munkáltató érdekében, inkább saját magunkért kell ez ügyben tenni . Klubtagságunkról, hobbijainkról pedig érdemes egy két gondolatot az önéletrajzba is írni. Ha pedig teszünk az meglátszik kisugárzásunkon, magabiztosságunkon, kondíciónkon is. Ez ok egy könnyen orvosolható ok!

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: HRPORTAL.HU