Ezeket hansúlyozd az önéletrajzodban, amikor pályát akarsz váltaniSzakmai cikk | 2017.01.04.

A transzferálható készségek aranyat érnek, és kevésbé érdekes, milyen táblázatokat tudsz kitölteni.


A legtöbb munkáltató nem bánja, ha a jelöltnek nincs túl sok tapasztalata az adott szektorban, az a fontos számára, hogy az illető rendelkezzen a munkához szükséges legfontosabb készségekkel, gyorsan tudjon alkalmazkodni, és minél rövidebb idő alatt a lehető legtöbbet hozza ki magából. Van hat olyan alapvető képesség, amelyekkel bármilyen területen gyorsan feltalálhatod magad, és a csapat motorjává válhatsz. Erre persze fel kell hívnod a leendő munkáltató figyelmét. A BrazenLife válogatása.

  1. Ügyesen kommunikálsz
    Teljesen mindegy, hogy egy call centerben álltad a magukból kifordult felhasználók rohamát vagy marketingesként győzködted a sírnivalóan értetlen ügyfeleket, ha ügyesen kommunikálsz, minden cégnél jolly jokernek fogsz számítani. Az már csak hab a tortán, ha azonnal fel tudod mérni, milyen egyedi kommunikációs stratégia illik a partnerhez, és a saját térfelén tudod őt legyőzni hatásos érveiddel. 
    Gondold végig, hogy a kollégáid, az ügyfeleid és a főnökeid mi jót mondanának a kommunikációs képességeidről, mindezt frappánsan fogalmazd meg, és írd bele az önéletrajzodba.

  2. Hatékony szervező, menedzser és csoportvezető vagy
    Ha bármikor előfordult a pályafutásod során, hogy meg kellett oldanod valamilyen váratlan helyzetet, embereket kellett motiválnod vagy feladatokat kellett delegálnod a többieknek, ne hagyd ki az önéletrajzodból. Bizonyítsd be, hogy mások élén képes vagy eljutni a helyzet magaslatára, és ott fent, a megritkult levegőben is ügyesen kezeled a problémát. Ebből a leendő munkáltató azonnal látni fogja, hogy te vagy ő embere, sőt, az a sejtése támadhat, hogy talán egy potenciális vezető került a látókörébe.  

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: JOBLINE.HU