Ez csökkenti a cukorbetegség kockázatátHír | 2015.12.13.

Egy nagyszabású tanulmány igen meggyőző bizonyítékot talált arra, hogy ez valóban csökkenti a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

A nagyszabású kutatásban 58 ezer nő és 41 ezer férfi vett részt, amiben megállapították, hogy ezzel az egyszerű művelettel nagyban csökkenthető a cukorbetegség kockázata.

Ez pedig nem más, mint az otthon főzés!

Eddig is logikusnak tűnt, hogy a házias ételek egészségesebbek, mint az éttermi, rendelt vagy előrecsomagolt ételek, mert sokkal kevesebb cukrot, sót, zsírt tartalmaznak. De most már ezt be is bizonyították.

A tanulmány azért megemlítette azt is, hogy kevesebb vörös húst, állati fehérjét és tojást kellene fogyasztanunk, mert azok is növelik a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Sőt ami a legmegdöbbentőbb, hogy rengeteg bizonyítékot találtak arra, hogy a növényi alapú étrend képes visszafordítani a már kialakult betegséget is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: NŐK LAPJA CAFÉ