Extra kényelmet ígér a fogyatékossággal élő fesztiválozóknak a Balaton SoundEsemény | 2012.07.08.

Akadálymentesített környezettel várja a fiatalokat az egy hét múlva kezdődő Balaton Sound, ahol a szervezők minden tőlük telhetőt megtesznek a minőségi szórakoztatásért. „Ha csak tehetem, szóba elegyedek fogyatékkal élőkkel, hogy megtudjam, mennyire felelünk meg az ő igényeiknek" - mondta el a Közelképnek Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik főszervezője. Idén újabb szolgáltatással fokozzák a kényelmet: a többállásos, napkollektorral is működtethető akadálymentesített vízesblokk kapunyitásra biztosan kész lesz.

A MTI tavaly decemberben jelentette meg azt a hírt, melyben többek között szót ejtett a Zamárdiban épülő, Európai Unió által is támogatott, 25 millió forint értékű akadálymentesített vizesblokkról, amely a Balaton Soundnak is otthont adó strand területén lesz kialakítva. A Közelkép megtudta, hogy a többállásos, napkollektorokkal is működtethető vizesblokk beruházásához a Balaton Sound is hozzájárult mint szolgáltatásaik újabb bővítményéhez, amelynek építkezése még a napokban is tart, de kapunyitásra biztosan készen lesz.

Lobenwein Norbert, a Heineken Balaton Sound egyik alapítója és főszervezője kérdésükre, miszerint a fesztiválok mennyiben járulnak hozzá az esélyegyenlőség megvalósulásához, a következőt válaszolta: „Meggyőződésem szerint a fesztiválok a lehető legbékésebb szigetek a hétköznapokban. Az a kérdés, hogy megvalósul-e tolerancia, esélyegyenlőség, odafigyelés a másikra nézve, fel sem merül ebben a formában. Olyannyira természetes ez mindenki számára, hogy azt öröm látni. Nem számít, honnan jöttél, ki vagy, ép vagy-e, vagy sem, mindenki kedves és segítőkész a másikkal. Ha a hétköznapokban is így tudnánk egymás felé fordulni, egymáshoz viszonyulni, igazán elégedettek lehetnénk."

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG