Gyakornoki program fogyatékkal élők számáraHír | 2011.06.24.

Az Európai Parlament támogatja az esélyegyenlőség előmozdítását és szorgalmazza a fogyatékkal élő személyek jelentkezését valamennyi gyakornoki programjára. 2006-ban pozitív intézkedésként az Európai Parlament külön gyakornoki programot indított a fogyatékkal élők számára.

Fizetett gyakornoki program fogyatékkal élők számára

Az Európai Parlament pozitív intézkedésként fizetett gyakornoki programot kínál a fogyatékkal élők számára azzal a céllal, hogy megkönnyítse munkahelyi integrációjukat.

E program egyetemet végzettek vagy hasonló szintű intézményben oklevelet szerzők, illetve egyetemi végzettségnél alacsonyabb szintű képzettséggel rendelkezők számára nyújt részvételi lehetőséget (Az Európai Parlament Főtitkárságán folytatott gyakorlatokra és tanulmányi látogatásokra vonatkozó belső szabályok fizetett szakmai gyakorlatra történő felvételhez szükséges képzettségről szóló 18. cikke így nem vonatkozik erre a programra.).

A program fő célja, hogy a fogyatékkal élők számára hasznos és értékes munkatapasztalatot nyújtson, illetve lehetőséget biztosítson számukra, hogy megismerkedjenek az Európai Parlament tevékenységeivel.

A fizetett szakmai gyakorlat öthónapos, meg nem hosszabbítható időtartamra szól. Megjegyezzük, hogy a gyakorlat nem jogosítja fel a gyakornokokat arra, hogy a jövőben európai parlamenti tisztviselők legyenek: a tisztviselőket az EPSO által szervezett versenyvizsgákon választják ki, a szerződéses alkalmazottakat pedig az EPSO szándéknyilatkozatra irányuló felhívásain keresztül veszik fel.

Tovább a cikkre

Forrás: EURÓPAI PARLAMENT