Ételek, amelyeket tilos lefekvés előtt enniSzakmai cikk | 2016.11.27.

A banán, cseresznye és pulykahús hozzásegít minket a pihentető alváshoz, míg az alkohol és az étcsokoládé fogyasztása elronthatja az éjszakánkat. Íme néhány tipp, hogy mit szabad, és mit nem ajánlott fogyasztani lefekvés előtt!


A legtöbb ismert diéta kőbe vésett alapszabálya, hogy este hat után tartsuk távol magunkat a hűtőszekrénytől. Mivel azonban a dolgozó ember hat órára jó esetben is éppen hazaér a munkahelyéről, nehéz tartani magunkat ehhez a szigorú beosztáshoz. A legújabb kutatások szerencsére azt igazolták, hogy nem is kell: ezek nem hat óra után, sokkal inkább lefekvés előtt 2-3 órával nem javasolják az étkezést. Egy-egy nassolás így esténként bőven belefér, főleg ha az ebéd korán volt, a vacsora pedig kimaradt.

Az alvásunkat sok dolog befolyásolja, többek között az is, hogy mit eszünk és iszunk. Az alábbi cikkünkben összegyűjtöttünk néhány másik ételt is, amelyik segítheti, vagy épp gátolhatja a pihenésünket.

Viszont az sem mindegy, hogy mit eszünk este, bizonyos ételek ugyanis kimondottan segítik a nyugodt éjszakai alvást, míg mások élénkítő hatásúak. A Brightside gyűjteménye alapján mi is összeállítottuk azon ételek listáját, melyeket szívesen fogyasztunk, illetve jobb, ha elkerülünk!

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: HAZIPATIKA.COM