Esélyórákkal a fogyatékkal élők elfogadásáértHír | 2012.09.18.

Szemléletformáló órákkal igyekeznek több iskolában megismertetni a gyerekekkel a fogyatékkal élők mindennapjait, hogy az új felnőtt generáció már másképp gondoljon rájuk.

Hevesben úgynevezett esélyórákon tanulják meg a gyerekek a fogyatékosság elfogadását és azt, hogyan segíthetnek a rászorulókon. Ilyen foglalkozásokat Békés és Csongrád megyében is terveznek.

A Mozgáskorlátozottak Heves Város és Vonzáskörzetének Egyesülete osztályfőnöki órákon mutatja meg a fogyatékossággal élők mindennapjait – mondta Kozma Mónika ifjúsági csoportvezető. A cél a tolerancia erősítése, a szemléletformálás, az integráció elősegítése, hogy olyan generáció nőjön fel, amelynek tagjai másképp tekintenek a fogyatékos embereke, mint általában a mai felnőttek – tette hozzá a szakember.

A diákok az esélyórák keretében például kipróbálhatják, hogyan lehet közlekedni kerekesszékkel, hogy ezáltal is könnyebben elfogadják a mozgássérülteket. Ezek a gyerekek már tudják, hogy akár egy lépcső is problémát okozhat egy mozgássérült embernek.

A tanév során az esélyórák vezetői Heves és a kistérség több óvodájában, iskolájában találkoznak a fiatalokkal.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HIRADO.HU