„Esélyegyenlőséget javítani csak aktív, pozitív intézkedéssel lehet.”Szakmai cikk | 2013.05.02.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2009 áprilisában indította el azt az Európai Uniós támogatású TÁMOP 5.5.5. programot, amelynek fejlesztései és szakmai programjai elsősorban az egyenlő bánásmód és a diszkriminációmentesség elvének társadalmi tudatosítására irányulnak.  Lehetővé vált a program kereteiben az is, hogy a hatóság speciális tudását, és azt a jogalkalmazói tapasztalatot, amelyet az Egyenlő Bánásmód Hatóság megalakulása, 2005 óta felhalmozott, széles körben megoszthassák.

Dr. Pánczél Márta főosztályvezető, a TÁMOP Programiroda vezetője beszélt arról, hogy a pályázat segítségével mit sikerült elérniük.

Korábban az Egyenlő Bánásmód Hatóság csak Budapesten működött. Most referensi hálózat dolgozik országszerte. Ez is a pályázati pénzeknek köszönhető?

-Igen, ennek a forrásnak köszönhetően hozhattuk létre a referensi hálózatunkat 2009-ben. Minden megyeszékhelyen heti 4 órában ingyenes ügyfélfogadást tartanak a referensek, illetve minden hónapban mindig másik kistérségbe is ellátogatnak. A Hatóság ilyen módon közelebb tudta vinni a szolgáltatásait az emberekhez. Referenseink komoly kiválasztási procedúrán estek át, mindannyian kiváló tudással, ügyfélfogadásban szerzett tapasztalattal rendelkező ügyvédek. Ők meg is szűrik a Hatósághoz befutó ügyeket, mert sok nem az EBH hatáskörébe tartozó problémával is felkeresik őket az ügyfelek. A referenseink másik fontos feladata, hogy megyei településeken szakmai, civil és média partnerséget alakítsanak ki annak érdekében, hogy minél hatékonyabban lehessen érvényesíteni az egyenlő bánásmód elvét és megismertessék a lakossággal az EBH által nyújtott lehetőségeket.

 Évek óta igen népszerűek a képzéseik. Erről hallhatnánk pár szót?

-71 akkreditált felnőttképzésből és 9 workshopból álló programot bonyolítunk. Saját tananyagot fejlesztettek a hatóság munkatársai, aminek azért van igazán nagy jelentősége, mert ez az egyetlen olyan, egyenlő bánásmóddal kapcsolatos képzés, aminek a tananyagát azok állították össze, akik ezzel foglalkoznak alapfeladatként is, tehát gyakorlati tapasztalataik is vannak. A tréningek jogi moduljában is a hatósági jogászok tanítanak. A közigazgatási rendszerben ugyanis nekik van meg egyedül az a speciális tudásuk, ami ennek a munkának az ellátásához szükséges.

Hogyan épülnek fel a képzések?

-Képzéseink fontos eleme, hogy ez nem csupán ismeretek átadásáról szól, hanem egyben érzékenyítés is. A tréning időtartama 15 órás érzékenyítő és egy 15 órás jogi blokkból áll, aminek a végén tanúsítványt kap a hallgató. Védett tulajdonságú és védett tulajdonsággal nem rendelkező vegyes csoportokkal dolgozunk, ami már önmagában is igen jó eredményeket hoz az érzékenyítésben. A 20-25 fős csoportok tagjai az ország különböző részeiről érkeznek, akik a legvegyesebb életkorú, családi állapotú, végzettségű, védett tulajdonságú, illetve azzal nem rendelkező emberek. A csoportok összetételéről rendszeresen statisztikák készülnek, hiszen ebből is lehet következtetéseket levonni.

A képzések sikerességét többek között az jelzi, hogy szinte önjáróvá váltak, elég a honlapunkon közzé tenni, ha indul egy újabb képzés és rövid időn belül elérjük a maximális csoportlétszámot.  A képzés ingyenes.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: REHAB BLOG