Esélyegyenlőség - te is más vagy, te sem vagy másEsemény | 2011.05.31.

A múlt héten került megrendezésre a második Esélykonferencia, mely a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának lehetőségeit vizsgálta.

A héten került megrendezésre a második Esélykonferencia, mely a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának lehetőségeit vizsgálta. Sok-sok munkaadó képviseltette magát, több szakember osztotta meg nézeteit, kutatási eredményeket láthattunk, kerekasztal beszélgetések voltak különböző témákban. Csak pár mondat erejéig, de szeretném a legfontosabb tanulságokat rögzíteni. 

Először is, a "rossz" munkaadói hozzáállás az, hogy egy csökkent/megváltozott munkaképességű embert akarok foglalkoztatni. Nem, nekem egy pénztárosra, ügyfélszolgálatosra, könyvelőre van szükségem. Fontos persze tudnom, hogy az adott munkakör milyen fizikai feltételeket igényel, de lényeges az ellátandó feladatok listája. Az esetek többségében ugyanis úgy lehet megfelelő munkakört kialakítani, ha egyes feladatokat átcsoportosítunk a munkakörök között, így tudunk esetleg pl. egy hallássérültet is alkalmazni.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: www.alomallas.blog.hu