Érzékenyítő toborzás - esély az egészségkárosodott álláskeresőknek és a munkáltatóknakHír | 2013.03.19.

A kereslet és a kínálat egymásra találása, a megfelelő igények találkozása a megváltozott munkaképességű emberek és a munkáltatók között speciális szakértelmet kíván. Ezt biztosítja egy új szolgáltatás keretében a toborzás-kiválasztásban harmadik félként fellépő Salva Vita Alapítvány. Az „"érzékenyítés" munkáltató és munkavállaló számára egyaránt fontos, és szükségszerű - ezt mutatják az eddigi tapasztalatok.

A Salva Vita Alapítvány egy új állásközvetítői szolgáltatást indított el tavaly év elején egészségkárosodott emberek számára. Az alapítvány korábban elsősorban értelmi sérült és autizmussal élő emberek elhelyezkedését segítette, viszont új igényként merült fel a munkáltatók részéről, hogy magasabb végzettséget igénylő munkakörökbe is felvegyenek megváltozott munkaképességű munkavállalókat. Az alapítvány munkatársai ehhez nyújtanak "speciális" segítséget. Az új szolgáltatás során azért egészségkárosodott emberekkel foglalkoznak, mert köztük találhatóak meg azok a munkavállalók, akikre a legnagyobb kereslet mutatkozott. (Az egészségkárosodott emberek a megváltozott munkaképességűek azon csoportjába tartoznak, akiknek sérülése balesetből vagy betegségből adódik, és ez hosszú távon befolyásolja munkavégzésüket.)

"Az értelmi sérült munkavállalók elhelyezését pályázati finanszírozás segítségével ingyenesen tudjuk nyújtani az ügyfeleknek és munkáltatóknak, az egészségkárosodott emberek elhelyezését pedig piaci alapon térítés ellenében biztosítjuk a munkáltatók számára" - mondta el a szolgáltatásról Héthelyi Attila. A Salva Vita programkoordinátora szerint bár fizetős szolgáltatást nyújtanak a cégeknek az egészségkárosodott emberek közvetítésével kapcsolatban, mégis ahogy a cégeknek, úgy minden szereplőnek sokszorosan kifizetődik a szolgáltatás. A folyamat társadalmi integrációhoz, vagy CSR-hoz kapcsolódó előnyei pedig ugyanúgy élnek.

Az eddigi eredmények

Az alapítványnak eddig hat embert sikerült elhelyeznie, egyet a Dreher Zrt.-hez, hármat a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, kettőt pedig az Accor szállodalánchoz. Héthelyi Attilától megtudtuk, az eddig elhelyezett munkavállalók jellemzően mozgáskorlátozott és látássérült emberek voltak, de sérültségük nem volt annyira súlyos, hogy komolyabb felkészülést, vagy szociális segítséget igényelt volna az elhelyezésük. A maguk eszközeivel: mankóval, bottal, vagy szemüveggel jól boldogultak, így a munkáltató felé viszonylag minimális elvárásokat támasztottak, nem kellett különösebb felkészültség, fizikai akadálymentesítés a foglalkoztatásukhoz.

A Salva Vita Alapítvány az új célcsoportot jelentő egészségkárosodott emberek körében is számottevő adatbázist épített. "A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalnál, ahol a - régebbi kifejezéssel élve - leszázalékolás, tehát a megváltozott munkaképességű emberek komplex minősítése történik, jól ismernek bennünket, többen ezen a csatornán, vagy a munkaügyi központon keresztül jutnak el hozzánk" - tette hozzá Héthelyi Attila. Az alapítványhoz regisztrálni ingyenes, a munkakeresőkkel szemben semmilyen elvárás nincsen.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: HR PORTÁL